Let’s travel together.

A Google szerint ezek lesznek 2020 leglátogatottabb úti céljai

A lista szerint Tel Aviv népszerűsége ugrásszerűen megnőtt, ami a brit Virgin Atlantic tavaly indított új járatainak is köszönhető – írta cikkében a The Sun. Dubai is ott van még mindig a turisták kedvencei között, mivel egyre több légitársaság repül az Egyesült Arab Emirátusok irányába, és a jegyek is kifizethetőek. Érdekes módon a kedveltségük még a jelenlegi iráni feszültségek ellenére sem csökkent le drasztikusan. De az is igaz, hogy a listán a hatalmas bozóttüzek által sújtott Perth városa is fent van a tizedik helyen.

Perth, Ausztrália – Pixabay.com

A teljes lista pedig a következőképpen néz ki:

  1. Da Nang, Vietnám – Ha finom ételekre és kultúrára vágytok, Vietnam a nektek való hely. Biztonságos, vendégszerető, kényelmes és tökéletes kiindulópont, ha most jártok először Ázsiában.
  2. Sao Paulo, Brazília – Óriási sugárutak szelik át Sao Paulo városát, a legnagyobb forgalomban egy tűt sem lehet leejteni. Mégis van benne valami vonzó és ellenállhatatlan.
  3. Szöul, Korea – Vajon hová mennek Dél-Koreában, Japánban, Thaiföldön, Kínában az emberek, ha a házias kifőzdék, vagy a nagymamák tradicionális ételei után végre valami különlegességre vágynak? Mi van a japán sushi, a koreai barbecue és thaiföldi levesek közismert fogásain túl? Ebből a cikkből megtudhatjátok.
  4. Tokió, Japán – Ha becsukom a szemem, még most is látom a cikázó fényeket – az autók fényszóróit, a felhőkarcolók oldaláról lenéző hatalmas kivetítők képkockáit, a nagy becsben tartott ősi szentélyek vakító vörös színét. Ez Tokió, a galaxis egy városba sűrítve.
  5. Tel Aviv, Izrael – Ha van olyan város, amit két keréken érdemes leginkább körbejárni, akkor az biztosan Tel Aviv.
  6. Marseille, Franciaország – Franciaország második legnagyobb városára és kikötőjére, ami Provence-Alpes-Côte d’Azur régió és Bouches-du-Rhône megye székhelye is egyben érdemes pénzt és időt áldozni.
  7. Bécs, Ausztria – Akár nyár van, akár ősz, esik az eső, vagy hét ágra süt a Nap, az osztrák császárvárost bármikor felkereshetjük.
  8. Bangkok, Thaiföld – Bangkok a fővárosa, és legsűrűbben lakott települése Thaiföldnek. A turistalátványosságok mellett azonban tele van rejtett szépségekkel is.
  9. Dubai, Egyesült Arab Emirátusok – A finom, fehérhomokos tengerpart, a varázslatosan kék víz és a délután megélénkülő szél,  még azok számára is ellenállhatatlanná varázsolja Dubait, akik nem szeretik a túl nagy felhajtást.
  10. Perth, Ausztrália – Ez a kontinens jó néhány olyan tengerparttal rendelkezik, amiket a világ legszebbjeinek mondanak. Ha a városok mellett a természet is csábít minket, akkor a Whitsundays szigeteket mindenképpen csekkoljuk le.