Let’s travel together.

A legfényesebb csillag az égen… Tokió Michelinjei

Ha a számokat nézzük, akkor Tokióhoz tényleg nem hasonlítható egyetlen város sem a gasztronómiai eredmények terén. A fővárosban ugyanis 226 Michelin-csillagos konyhát találunk: 167 db 1*, 48 db 2* és 11 db 3 csillagos éttermet. A csillagos városok listáján Tokiót Kiotó követi, Párizs pedig már csak a harmadik helyre fért fel.

Fotó: Almásy Gyula

De a nagy számok ellenére a japán éttermek nem verekednek a csillagokért. Inkább arra törekednek, hogy a lehető legtökéletesebben kiszolgálják a törzsvendégeiket. Ebből adódik, hogy sok esetben még az étterem kritikusok sem jutnak be a legmenőbb, de legeldugottabb helyekre. Ebben az esetben lehet, hogy az adott séf már három csillaggal büszkélkedhetne, de erről csak a vendégek tudnak.

A First Class Magazin 2019/34. Lubickolj a télben! című lapszámában több ilyen helyre is eljutottak a szerkesztőink. Ha tehát kíváncsiak vagytok az egy Michelin-csillagos Shirosaka étterem séfjének titkaira, és első kézből ismernétek meg kaiseki (japán fine dining) menüsorának legfinomabb fogásait, akkor lapozzátok fel a magazin Tokió Michelinjei – Gasztrotúrán Japánban című cikkét.


Az újságban – ami a régebbi lapszámokkal együtt megrendelhető a WebShop-ban – olvashattok még a szlovákiai síterepek exkluzív oldaláról és az Adria egyik legfinomabb luxuscikkéről a szarvasgombáról is.