Let’s travel together.

A szív útjain – Várnak Gömör gyönyörű tájai!

A vonattal is elérhető Putnokon keresztülhaladva az elhagyott Serényi-kastély mellett elérjük a Szörnyű-völgyi-patakot. Útját követve jutunk el a keleméri Mohos-tavak varázslatos vidékére. Gömörszőlősön a Szíves Fogadó és biokertje várja a kézműveskedőket előadásokkal és népi játékokkal. A mezítlábas ösvényen sétálva természetes anyagok simogatják a talpunkat.

Kérdések kereszttüzében haladhatunk át az Ökolabirintuson, hogy aztán szauna és hideg vizes dézsafürdő lazítsa el a megfáradt tagjainkat. A bolt helyben készült termékek kóstolására csábít, hogy jóllakottan tovább indulva eljuthassunk a Gyümölcsös pihenőhöz. Meditálhatunk és megpihenhetünk az öt szerény csőszkunyhó egyikében, ahol minden adott a kellemes elmélyüléshez.
Szuhafőn feltöltődhetünk a rekreációs központban, vagy megleshetjük a madarakat a leskunyhókból. A Kézműves Ház és Kiállítóterem mézeskalácsokkal, süteményekkel, horgoló és szövő foglalkozásokkal vár. Trizse Hagyományok Háza egy kis történelmi merengésre hívogat, a Meseerdő pedig a gyerekek képzeletét tornáztatja játszóterével.

Imola Illatportával, levendulaültetvénnyel és fűszerkerttel csábít. Az itt lévő fitneszpark pedig a testi felüdülést szolgálja. A ragályi Ferdinánd Látogatóközpontnál, a 450 éves öreg tölgyfa alatt merengeni méltó befejezése a Szőlőhegyi Tanösvényen vezető gyönyörű kirándulásnak.


A Gömör Szíve program

A program középpontjában a helyi piac újraépítése és fellendítése áll. Célja, hogy bemutassák, a környéki helységeket, információkkal lássák el az idelátogatókat, elősegítve a turizmus és a gazdaság fejlődését a térségben. A Gömör Szíve program a tematikus élményutat 5 település segítségével, 13 állomás és tanösvény kialakításával hozza létre.

Az út, mely a gyönyörű tájon kalauzolva végigvezet az ökológiai megtisztulás belső útján…

A promóciós cikk a Gömör szíve – A szív útjai (TOP-1.2.1-15-BO1-2016-00039) projekt keretében az Európai Regionális Fejlesztési Alap finanszírozásával, Putnok Város Önkormányzata számára jött létre. További információ: www.szivutjai.hu, info@gomorszive.hu, info@szivutjai.hu