Let’s travel together.

A Toyota a RAV4 Plug-in Hybrid hozta el az Év Zöldautója 2021 díjat

Az Autós Nagykoalíció és a Járműipar.hu által idén második alkalommal megszervezésre került Év Magyar Autója megmérettetés díjai független szakmai zsűri szavazatai alapján kerültek odaítélésre.

Az Év Zöldautója 2021 díjat a hibrid kategóriában a szakemberek megosztva a Toyota RAV4 Plug-in Hybrid-nek ítélték, amely a Toyota hibrid elektromos modellkínálatának zászlóshajója, egyben minden idők legnagyobb teljesítményű, 306 lóerős RAV4 modellje. A modellhez fejlesztett vadonatúj plug-in hibrid elektromos rendszer kategóriaelső teljesítményéhez ugyancsak szegmenselső, a WLTP szerinti 1l/100 km-es átlagos üzemanyagfogyasztás és 22 g/km-os CO2 kibocsátás társul. A vadonatúj Toyota RAV4 Plug-in Hybriddel akár 75 kilométeres tisztán elektromos hatótávolság érhető el az akkumulátor egyszeri, teljes feltöltésével, amennyiben pedig az EV üzem már nem tartható fenn, a plug-in rendszer maradéktalanul kínálja a Toyota öntöltő hibrid modellektől megszokott előnyöket (azaz a városi forgalomban akár 50-70%-ban tisztán elektromos, fogyasztás és károsanyagkibocsátásmentes közlekedést.

Az intelligens összkerékhajtást alapfelszereltségként kínáló öko-crossover gazdag felszereltséget kínáló belépő modelljének ára 18.190.000 Ft, míg a csúcsmodellért 21.190.000 Ft-ot kérnek. A Toyota RAV4 idehaza is igazi slágermodellnek számít, több, mint 20 százalékos részesedéssel, toronymagasan vezeti kategóriája magyarországi értékesítéseit. A Toyota világelső hibrid szakértelmét alkalmazva teremtette meg a RAV4 Plug-in Hybrid modellt, olyan járművet alkotva ezzel, amely nemcsak nagy teljesítményű, de egyben a károsanyag-kibocsátás és az üzemanyag-fogyasztás terén is jobban teljesít, mint összes versenytársa.