Let’s travel together.

Az Egyesült Arab Emirátusok az első ország, ahol több COVID-tesztet végeztek, mint a teljes lakosság

Az Egyesült Arab Emirátusok a világ első országa, ahol a koronavírus, vagyis COVID-tesztek száma felülmúlta a teljes lakosságszámot: a nemzeti egészségügyi intézmények összesen több mint 10 millió tesztet végeztek el.

2020 augusztusában kétmillió tesztet végeztek el, mellyel az Egyesült Arab Emirátusok a világon első lett a lakosságszámhoz mérten elvégzett COVID-tesztek tekintetében. Az ország lakossága nagyjából 9,6 millió.  Az Egyesült Arab Emirátusokban az igazolt koronavírus fertőzöttek száma 2020. október 7-én lépte át a 100,000 fős határt. Az Egészségügyi Minisztérium statisztikái szerint a COVID helyzet a következőképp festett aznap: 100,794 fertőzött, 90,556 gyógyult és 435 halálos eset.

Dr. Omar Abdulrahman Al Hammadi, az Egyesült Arab Emirátusok hivatalos szóvivője ismertette a statisztikákat és adatokat, melyeket a szóban forgó hatóságok készítettek 2020. szeptember 30. és október 6. között. Al Hammadi bejelentette, hogy ezen időszak alatt 720,802 tesztet végeztek el az országban, mely nyolc százalékos emelkedést jelent a korábbi héthez képest, és mellyel az új esetek száma 7,704-re, vagyis 16 százalékkal nőtt. Továbbá, a pozitív tesztek aránya az összes elvégzett teszt 1%-át tette ki, mely az előző héthez hasonló értéket mutat.  Azt is megjegyezte, hogy a vizsgált időszak alatt a gyógyultak száma is 23%-kal nőtt az azelőtti héthez képest, tehát 8,018-an épültek fel, míg a halálesetek száma is 19-re nőtt, ami az előző héthez képest 73%-os növekedést jelent.

Al Hammadi ezt követően ismertette, hogy az Egyesült Arab Emirátusok továbbra is igyekszik eredményeket elérni a különböző kulcsfontosságú szektorokban, beleértve az oktatást, mely kiemelkedő fontossággal bír. Az oktatási szektornak rövid idő alatt rekordot sikerült elérnie, a nemzeti intézmények oktatási infrastruktúrájának felkészültsége és a legmodernebb technológiák alkalmazása révén, hogy így biztosítsák az oktatás folyamatosságát, illetve a szigorú és elővigyázatos intézkedések bevezetésével garantálják a diákok és az oktatási intézmények dolgozóinak biztonságát.  Kiemelte, hogy a jelenlegi iskolai évben országszerte 1,025 iskola folytathatta kiegyensúlyozott működését a távoktatási rendszer keretein belül, mely az összes iskola nagyjából 82,86 százalékát teszi ki, míg 212 iskola a személyes oktatási rendszer keretein belül üzemel, mely az iskolák 17,14 százalékát jelenti. Al Hammadi azt is hozzátette, hogy a személyes oktatási rendszerben tanuló diákok száma 201,797 fő, vagyis az ország teljes diáknépességének 17,28 százaléka.