Let’s travel together.

Bécs-Budapest között már gyorskatamaránnal is utazhatunk!

A Twin City Liner 14 éve közlekedik Bécs és Pozsony között, de míg korábban két kisebb hajó szolgáltat ki az útvonalat, 2019 tavaszától egy új, 250 férőhelyes gyorskatamarán váltotta ki őket. Pénteken, hatórányi utazás után, ez a modern hajó érkezett meg Budapestre, fedélzetén nagykövetekkel, bécsi városvezetőkkel és 160 fizetős utassal – olvasható a Turizmus.com oldalán.

Twin City Liner katamarán bemutatkozása Bécsben 2019 tavaszán – WienTourismus/Caroline Bauer

A jármű 4400 lóerős és négy jetmotor hajtja. A fedélzetet a legkorszerűbb navigációs rendszerrel és számos kényelmi elemmel látták el. Sebességét tekintve pedig akár 70 km/órával is tud siklani. A vendégeket büfé, ingyenes wifi, mobiltöltő-állomások és 12 rögzített kerékpárállvány várja mindkét választható komfortosztály esetén. A standard osztályon kihajtható asztalkás bőrülések találhatók, a felső fedélzeten kialakított első osztályon pedig prémium kategóriás ülések és rögzített asztalok teszik kényelmessé az utazást.

 

Az oda-vissza út, a fedélzeti meleg étkezés, a két éjszakás szállás négycsillagos szállodában (Hotel Mercure Castle Hill) reggelivel és egy budapesti városnézéssel egybekötve 345 euróba kerül fejenként. De a csomag mellé lehet még kedvezményes áron kínált Budapest Cardot is választani.

Jövőbeli tervekkel kapcsolatban a közleményben az állt, hogy még három hasonló utat szerveznek Budapestre, de akár még egy szilveszteri járat is összejöhet. A társaságnak jelenleg csak ez az egy hajója van, viszont ez napi szinten ingázik Bécs és Pozsony között. A Twin City Liner vasárnap délelőtt (2019. november 24.) indult vissza utasaival Bécsbe, a Belgrád rakparti nemzetközi kikötőből.