Let’s travel together.

Bemutatkozott a CUPRA első elektromos autója

Az el-Born Concept tavalyi, Genfi Autószalonon való bemutatása óta sok elismerést kapott kifinomult megjelenéséért és személyiségéért. A tervezőcsapat és a Műszaki Központ azonban nem elégedett meg a kapott pozitív elismerésekkel, hanem tovább fejlesztették a járművet, sportosabb karaktert és még lenyűgözőbb látványt nyújtva. Ennek eredményeként született a márka első teljesen elektromos modellje: a CUPRA el-Born.

Az új modellt a németországi Zwickauban található gyárban készítik, ezzel növeli a vállalat árrését, és tökéletesen illeszkedik a CUPRA márkafilozófiájához és vevői profiljához.

A CUPRA el-Born teljesítménye és dinamikája egyértelmű hangsúlyt kapott az autó fejlesztése során, így a modell elképesztő gyorsulást biztosít 0-50 km/h sebességre, mindössze 2.9 másodperc alatt. A CUPRA el-Born a legkorszerűbb technológiákkal rendelkezik, mint például a Head-up Display kiterjesztett valósággal. Nagyon hatékony 77kWh akkumulátorának köszönhetően egyetlen töltéssel 500 kilométert képes megtenni. Gyors töltési képességének köszönhetően a CUPRA el-Born mindössze 30 perc alatt képes 260 km megtételéhez elegendő energiát felvenni.

A belső tér tervezésénél fontos szempont volt, hogy magába foglalja a CUPRA minőségi és teljesítmény filozófiáját kifinomultsággal keverve, amit legjobban a sportos kagylóülések, a Drive Profile Selection és a CUPRA mód gombokkal ellátott új kormánykerék, valamint a kiváló minőségű anyagválasztás jellemez. A részletekre való figyelem és a minőség iránti szenvedély mellett a CUPRA különös figyelmet fordított az el-Born fenntarthatóságára, újrahasznosított anyagok felhasználásával az autó belsőterében.

Az új, a CUPRA el-Born 2021-es bevezetése fenntartható mobilitást biztosít azzal a karakterrel és dinamizmussal, amire az autózás szerelmesei vágynak, de egy egyedülálló és exkluzív termékkel, azok számára, akik a legfejlettebb technológiát és a legkisebb környezeti lábnyomot keresik.