Let’s travel together.

Csobbanj Balcsin!

A jó idő mindenkit a vízpartra csalogat, mi sem vagyunk kivételek – szubjektív gyorsteszten három balatoni strand.

Zamárdi

Három sekély vizű balatoni strandot kerestünk fel a Balaton déli partján. Az első választás Zamárdira esett, ez a település ugyanis Budapesthez közel esik, autóval alig hatvan perc, de vonattal sincs több másfél óránál az út. Zamárdi mellett szól az is, hogy itt még ingyenesek a strandok. Mindez persze másokat is ide csábít: Zamárdiban – főleg hétvégenként – hamar telt ház alakul ki a parton. Ezzel együtt a zsúfoltság nem elviselhetetlen, a víz pedig remek, kristálytiszte, a bóják után a mély vízben, ahol nem keveredett fel az iszap, saját lábunkat is láthatjuk, ha lenézünk, majdnem úgy mint a tengerben. A bóján „innen” a sekély víz kisgyerekes családok számára ideális. A strandon található öltözőkabin és vízieszköz-kölcsönző, a büfék árai nem túlzóak.

Siófok

Zamárdi után Siófok nagy strandját teszteltük. Itt már fizetni kell a belépésért, a felnőttjegy 1500, a gyerekeké pedig 900 forintba kerül. A víz itt is sokáig sekély és tiszta, a parton szellősebben vannak a strandolók mint Zamárdiban. Természetesen öltöző, mosdó, zuhanyzó van, emellett több szórakozási lehetőség is akad, például óriáskerék, gyerekmedence, vízi ugrálóvár. A büfék árai érzékelhetően magasabbak Siófokon.

Balatonlelle

Fizetős, de a Siófokinál olcsóbb a Napfény strand Balatonlellén: a felnőtteknek 900, a gyereknek 300 forintot kell fizetni. A strand gondozott, és jól felszerelt, vízben például kosárlabdapalánkot állítottak a gyerekeknek. Számos extrát kínál ez a strand: van például VIP vízi játszótér 3500 forintért, és óriáscsúszda is, amelyen tíz menet 2000 forintba kerül, bérelhetők továbbá strandágyak, napernyők. A strand vonzó, de a tömeg és a sok ember által felkevert iszap miatt a part menti vízrész már kevésbé.