Let’s travel together.

Dubajban elkészült a Jövő Múzeuma

A múzeum bemutatja a jövőbeni trendeket és lehetőségeket a tudományban, a technológiában és az innovációban. 

Őfelsége Sejk Mohammed bin Rashid Al Maktoum, az EAE alelnöke és miniszterelnöke, és Dubaj kormányzója megosztotta a kivilágított Jövő Múzeumáról készült képeket és videókat. Dubaj kormányzója Twitteren posztolta ki, hogy szemtanúja volt annak a pillanatnak, amikor ennek a bámulatos építménynek az utolsó darabja is a helyére került. Ez jelenti az építkezés utolsó fázisának kezdetét. A megosztott képeken láthatjuk az ikonikus építményt a Sheikh Zayed Road-on a kivilágított, arab kalligráfiával díszített külsőjével.

“Felügyeltem, ahogy a Jövő Múzeumának utolsó darabja is a helyére került – az épület a világ egyik legikonikusabb látványossága. 30,000 m2-en terül el, és a hétemeletes, oszlop nélküli márvány 77 méter magas, míg a külsejét 1,024 arab kalligráfiai panel alkotja, melyeket robotok készítettek.” – írta tweetjében Dubaj kormányzója.

Elmondása szerint a múzeum “egyedi építészeti és mérnöki csodát” jelképez, mely az emberi zsenialitást ünnepli, illetve bizonyíték rá, hogy az emberiség képes egy jobb jövő megalkotására. “A múzeum bemutatja a jövőbeni trendeket és lehetőségeket a tudományban, a technológiában és az innovációban. Azáltal, hogy Dubaj a feltörekvő technológiák teszthelyszíne, a célunk nem egyszerűen annyi, hogy egy újabb építészeti csodát hozzunk létre, hanem sokkal inkább az, hogy megépítsük a jövő alapköveit.”