Let’s travel together.

Először járt Budapesten a Twin City Liner

2019. november 22.-én, pénteken indult először – de rögtön teltházzal – Budapestre a Central Danube, a Wien Holding és a Raiffeisenlandesbank Niederösterreich-Wien új közös vállalatának Twin City Liner-e, vagyis gyorskatamaránja. Az indulásnál jelen volt Peter Hanke, Bécs város gazdasági és nemzetközi tanácsnoka, Kurt Gollowitzer, a Wien Holding ügyvezető igazgatója, valamint Gerd Krämer, Central Danube ügyvezető igazgatója.

„Budapest, Bécs után a második legnagyobb Duna-menti város. Mi sem kézenfekvőbb tehát annál, mint hogy magyar szomszédainkat a vízi úton át látogassuk meg? Rendkívül örülök annak, hogy a Central Danube új Twin City Linere ezt lehetővé teszi” –mondta Peter Hanke, gazdasági és nemzetközi tanácsnok.

A Twin City Liner fő útvonalán, Bécs és Pozsony között eddig már több mint 160 000 utast szállított. “Tizennégy sikeres év után eljött az ideje annak, hogy új desztinációt is válasszon. Büszkék vagyunk arra, hogy a budapesti útra szóló összes helyet rekordidő alatt sikerült értékesíteni. Elképzelhető, hogy – megfelelő kereslet mellett – a jövőben több ilyen jellegű út is megjelenhet a kínálatban.” – hangzott el.

Bécsből Budapestre a Dunán

A Bécs-Budapest közti dunai útszakasz a két főváros közötti összeköttetés legrégebbi formája. Az új Twin City Liner kerek hat óra alatt teszi meg az utat Bécsből Budapestre. Az utasokra nem csak lenyűgöző szépségű természeti környezet vár ezen az útszakaszon, de több izgalmas látványosság is, például. a Gabčíkovo-i (bős–nagymarosi) vízlépcső, egy remek ebéd valamint egy ingyenes emlékfotó.

„Magyarország Ausztria legfontosabb export-partnere és Budapest a Duna legfontosabb metropoliszainak egyike. A Twin City Liner útja ezért az állandó fejlődés jegyében indul”, mondta Reinhard Karl, a Raiffeisenlandesbank Niederösterreich-Wien vezérigazgató-helyettese és igazgatósági tagja. „Ezzel az úttal szeretnénk az ügyfeleinknek újdonságot kínálni és a vendégeket a hajó fedélzetén sok mindennel kényeztetni. Budapest tökéletes választás. Hiszen a város számos látnivalóját már a hajóról is megcsodálhatják. Az utasainknak már az érkezés pillanataiban is egyedülálló élményben lehet részük”, emelte ki Gerd Krämer, Central Danube Gmbh. ügyvezető igazgatója.

„A Duna a legtermészetesebb és legidősebb közlekedési út Bécs és Budapest között. Szívből örülök, hogy a két szomszédos főváros közötti kapcsolat az új Twin City Liner segítségével tovább erősödik.“ – nyilatkozta Spányik Gábor. A Twin City Liner Budapesten a 2. Nemezetközi kikötőállásnál, a Belgrád rakpartrnál köt ki. Innen az utasok a Hotel Mercure Castle Hill-be mennek. A rövid kikapcsolódásra ideérkezőkre szombaton egy budapesti városnézés vár, hogy a víztől távolabb található nevezetességeket is megismerhessék, majd 2019. november 24.-én, vasárnap délelőtt a Twin City Liner visszaindul utasaival Bécsbe.

Kényelmes utazás az új Twin City Liner-en

A Central Danube új, 250 ülőhelyes Twin City Linere a Schwedenplatz / Wien City kikötőjéből naponta kétszer indul Bécsből Pozsonyba és érkezik ugyanide vissza. Az új gyorskatamaránon a felső fedélzeten található a Captain’s Lounge különösen kényelmes ülőhelyekkel és rögzített asztalokkal, amely most először belső összeköttetésen keresztül érhető el. A főfedélzet prémium kategóriás ülőhelyei mindenkit meggyőznek. A fedélzeten elektronikus berendezések számára konnektorok állnak rendelkezésre és a hajón van wifi is.