Let’s travel together.

Európa legszebb mólói – különleges válogatás a tengerbe nyúló építményekből

Összeállításunkban fedezze fel Európa leggyönyörűbb mólóit Brighton-tól Cromeren át Sellinig.

Brighton (Egyesült Királyság)

Brightont és tengerpartját a világ 10 legjobb városi-tengerparti úticélja között tartják számon. A híres Brighton-i mólóval a háttérben a nappali tengerparti szórakozás tökéletesen keveredik az éjszakai zenés klubkultúrával, a kozmopolita hangulattal. Sétáljon végig a korzón és érezze, élvezze az atmoszférát a helyi kávézók és bárok egyikében, pihenjen a híres kavicsos strandon!

Clevedon (Egyesült Királyság)

Clevedon egy bájos tengerparti város, amelynek különleges eleganciája és vonzereje van. A helyreállított, jórészt érintetlen viktoriánus stílusú móló 1869-ben épült és az egyik legszebbnek tartják az Egyesült Királyságban. Annak végében a Pavilionban kapható úgynevezett Cream tea is, azaz délutáni tea tejszínnel, édes pogácsával.

Sellin (Németország)

Sellin mólója Rügen szigetén található a Balti-tengeren.

Heringsdorf (Németország)

Heringsdorf a régi német mólók közül mindig is a legkifinomultabbnak számított. Merüljön el a 1920-as aranyévekben, pihenjen a hangulatos kávézókban és panziókban! Európa leghosszabb korzóját a birodalmi korból való fenséges, örökkévaló tengerparti villák fogják közre.

Cromer (Egyesült Királyság)

A móló az Egyesült Királyságban található, Norfolk megyében, 40 kilométerre Norwich városától északra. Otthona a Cromer-i mentőhajó állomásnak és a Pavilon Színháznak.

Southen-on-sea (Egyesült Királyság)

Ha Southen-on-sea High Street-jén elindulunk a tenger felé, szemünk elé tárul Európa leghosszabb mólója. 2,1 kilométer hosszan, több mint egy évszázada áll a Temze torkolatában és az angol partvidék egyik ismert és szeretett szimbóluma.

Blankenberge (Belgium)

A móló meghatározza a város látképét. Egyedi építmény, ami 350 méter hosszan nyúlik be a tengerbe, és egy masszív „tortával” végződik, ami egy lenyűgöző kör alakú építmény széles korzóval.

Scheveningen (Hollandia)

Csendre és nyugalomra vágyik? Scheveningen tengerparti rezortja remek hely az év bármely szakában egy felpezsdítő sétára vagy egy dűnék közti túrára.

Sopot (Lengyelország)

A fából készült móló Sopot város büszkesége, egyben a legrégebbi látnivalók egyike. Európa egyik leghosszabb faépítménye, 511 méter mélyen és 10 méter szélesen nyúlik bele a tengerbe.

Southport (Egyesült Királyság)

A Southport-i tengerpart egyik könnyen felismerhető látképe a móló, a legrégebbi, ami vasból készült és az országban a második leghosszabb. Nagy sétával is bejárható a móló, de kisvonatra is ülhetünk.

Blackpool (Egyesült Királyság)

Blackpool Nagy-Britannia egyik kedvenc tengerparti szálláshelye: ahogy írják, “tömve van izgalommal”, és “minden látogatást szórakoztató kalanddá tesz.”

Horváth Ágoston