Let’s travel together.

Extrém síelés Dragobrat pályáin – Dragobrat síelés II. rész

Extrém síelés Dragobrat síPályáin

Dragobrat extrém síelés II. rész.

Ha az extrém sielés, vagy az extrém sípályák, amik igazán vonzanak, amelyek ráadásul még hóbiztosak is, akkor az ukrajnai Dragobratot mindenképp ajánljuk olvasóinknak, melyet nem véletlenül neveznek a Kárpátok Szibériájának. Ahogy megígértük, folytatjuk Dragobrat kirándulásunk történetét. Aki kíváncsi az első részre az IDE kattintva elérheti a cikkünket.

Dragobrat, Extrém síelés, Kárpátok, UkrajnaAhogy eljutottunk Yasinya városáig, onnan már csak 17 km-re fekszik Ukrajna leghóbiztosabb sípályája. Itt egy zárt parkolóhoz érkezünk, ahonnan már vinni fognak bennünket a hotelig és a sípályához. Amikor azt írom, hogy vinni fognak bennünket, akkor ne egy szokványos transzferre gondoljunk. A parkolóból egy felspécizett kis UAZ-al, illetve minden egyéb orosz csodával visznek tovább, amit itt mindenki csak „a helyi taxiknak” nevez. Aki hasonlóan szereti a keleti blokk autó csodáit, annak ez egy paradicsom.

Szóval, átpakolás az UAZ-ba, de legyél körültekintő, hogy amit vittél mindent tegyél át, mert az indulást követően napokig nem látod az autód. Javaslom, hogy seprűt, hólapátot, jégoldót, kaparót vedd ki a kocsiból és tedd az autó alá, mert egy hét után jelentős mennyiségű hótól kell megszabadítani az autót.
A pakolást követően jöhet az „off-road”, közel fél órás terepjárós túra, ami önmagában egy óriási élmény. Ha lent még nem láttál havat ne ess kétségbe, mert ami itt fogad az eszméletlen. Több méteres hó, hófal fogad, amitől alig várod, hogy síelhess.

A SZÁLLÁS

Dragobrat, extrém sielés, extrém sípálya, Kárpátok, UkrajnaA szállás a vártnak megfelelő (TV, zuhany, wc, hajszárító), persze nincs minibár, sem wifi a szobában, de ide jóformán csak aludni járunk. Lent az étteremben természetesen van wifi és hűtő is. A hűtő kiváltható a szobánk ablakának párkányával is, viszont ebben az esetben az elfagyás kockázatával számolnunk kell.

A szobához jár reggeli és vacsora is. A vacsoránál az italfogyasztásért külön kell fizetni. Az ebéd a sípályákon található pihenőkben megoldható, viszonylag szolid árakon.

A hotelban van még szauna merülő medencével, „чан – csan” (erről mindjárt többet), orosz biliárd, ami egy snooker asztal méretével vetekszik, de a golyók nagyok a luk meg kisebb, így nekünk nem túl könnyű játék. A szomszéd hotelban van amerikai biliárd.

 

Dragobrat, Extrém síelés, Kárpátok, Ukrajna, csanHogy mi is ez a „чан – csan”: tulajdonképpen egy külső nagyméretű dézsa, amit alulról melegítenek, így egy kicsit úgy érezheted magad, mintha meg akarnának főzni. A hatása hasonló, mint a szaunának. A tested felmelegszik és utána jöhet a hóban a hempergés.

Árak a szállodában:

Üdítő: ~130-150 Ft
Energia ital: ~600-700 Ft
Sör: ~300-400 Ft/korsó

 

SÍPÁLYÁK és EXTRÉM SÍELÉS

Sípályákból mindenki talál magának valót. Kezdőknek rendelkezésre áll 3 gyakorlópálya, a haladóknak pedig piros és fekete nehézségű pálya is és az extrém síelők is megtalálják itt a kedvükre valót.

Dragobrat, Extrém síelés, Kárpátok, Ukrajna, SípályaSzinte minden szállás környékén van egy vagy több pálya. Ezek többsége csákányos vagy tárcsás felvonóval van ellátva. A pályákat karban tartják és elsősegély is rendelkezésre áll szükség esetén.

Azért azt el kell mondanom, hogy ne egy osztrák szintű szállásra és pályára készülj. Egyes pályákat kicsi sétával kell megközelíteni, ami bakancsban és felszerelésben kicsit sportos, de hát végül is sportolni megy az ember.

Érdemes egyeztetni valamelyik síoktatóval, aki pazar helyekre is el tud vinni minket. Akár csak egy sima kirándulásról vagy sportosabb, extrém síelés-ről legyen szó. Nagyon kemény, de megéri.

Szóval aki egy kicsit el akar szabadulni a kényelmes világból egy változatosabb más sí világba, annak nagyon tudom javasolni Dragobratot, a Kárpátok Szibériáját.

Néhány hasznos link:
Dragobrat webkamera
Síbérletek
Sípályák
Hotelek – Hamarosan

The post Extrém síelés Dragobrat pályáin – Dragobrat síelés II. rész appeared first on UtazunkBlog.