Let’s travel together.

Felszállt a világ első, teljesen elektromos repülőgépe

A felszállást a Harbour Air, Észak-Amerika legnagyobb hidroplán és az első teljesen szén-semleges légitársasága szervezte meg. Hogy az első teljesen elektromos utasszállító hidroplán a levegőbe emelkedhessen a Harbour Air összeállt a magniX céggel, ami egy elektromos repülésre specializálódott vállalat. A hat utasos DHC-2 de Havilland Beaver elnevezésű gép Richmond városában, a Harbour Air Seaplanes kikötőből, a Fraser folyó felszínéről emelkedett a magasba. A pilóta a hidroplán cég vezérigazgatója és alapítója, Greg McDougall volt.

Ma történelmet írtunk!

– mondta, miután visszatért a géppel a kikötőbe.

Az ePlane első repülése – © Harbour Air

117 évvel a Wright fivérek történelmi szárnyalása után, ami teljesen megváltoztatta a világ közlekedésének alakulását, az ePlane-t most egy 560kW-os magni500 meghajtórendszer tartja fent a levegőben. Ez egy nagy teljesítmény-sűrűségű rendszer, ami tiszta és hatékony módszere annak, hogy a gép repülni tudjon – olvasható a Lonely Planet cikkében.

Az érintett cégek és szakemberek szerint ez a történelmi repülés a légi közlekedés harmadik korszakának – az elektromos korszaknak – a kezdetét jelenti. A sikeres első út után, be is jelentették, hogy a jövőben arra törekednek, hogy a világ első teljesen elektromos kereskedelmi flottájává váljanak. Ennek érdekében pedig már megkezdték meghajtórendszer engedélyeztetését, valamint további repülőgépek modernizálását a magniX teljesen elektromos meghajtó-technológiájával.


Kapcsolódó anyagok:

Izland döntött: Nincs többé luxushajózás a partjainál

Ez lesz Norvégia legújabb építészeti attrakciója?