Let’s travel together.

Food Truck Show Portugália, Brazília, Angola és a Zöld-foki szigetek ízeivel

Négy ország gurul be a Kincsem Parkba szeptemberben: szeptember 9. és 11. között igazi ünnepi forgataggá változik a Kincsem Park, a Food Truck Show most Portugália, Brazília, Angola és a Zöld-foki szigetek hangulatát és ízeit idézi meg.

A karneváli hangulatról brazil táncshow, dobkoncert, lisszaboni lemezlovasok, angolai zenészek és táncosok gondoskodnak. Szombat este Petkovics Diána, egyetlen magyar fado énekesnő ad koncertet, aki dalaiban összefűzi a magyar népdalokat a portugál zenei örökséggel. A három napos eseményen portugál lóverseny futamokkal és nemzetközi rögbi tornával is készülnek.

Szeptemberben nem kell messzire utaznunk, hogy bejárjuk a világot. A Portugál Nemzetek Fesztiválja ugyanis négy országba kalauzolja el a látogatókat. Forró hangulat és kulináris élvezetek fogadják a vendégeket. A különleges fogások kialakításában autentikus séfek dolgoznak össze magyar szakácsokkal, hogy az ízek ne csak hasonlítsanak az eredetihez. Az ételeket és italokat egységes áron most először kóstoló formában is lehetőség van kipróbálni. Természetesen a különlegességek mellett a food truckok megszokott, saját kínálata is elérhető lesz és a vegetáriánus vendégekre is gondolnak a szervezők.

Programok az egész családnak

A finom italok és ételek mellett karneváli hangulattal, brazil táncshow-val, dobkoncerttel, lisszaboni lemezlovasokkal, angolai zenészekkel, táncosokkal és gyerekprogramokkal várják a látogatókat. A kocsik mellett egy bazársort is felállítanak, ahol mind a négy ország termékeiből színes kínálatot találhatunk. Sajtok, mézek és sütemények mellett hangszerek és kiegészítők is helyet kapnak.

Természetesen a lóversenyfutamok és az agárversenyek sem maradhatnak el: az agarak kétszer is starthoz állnak a Nemzetközi Európa Derby futamaiban. Pénteken kilenc futamban drukkolhatunk kedvenceinknek. Vasárnap az elődöntőkben legjobban teljesítő agarak csapnak össze az Európa Derby Sprint Döntőben (280 méteres távon) és az Európa Derby Döntőben (480 méteres távon).

Remek versenyeket ígér a szeptemberi nemzetközi versenyhétvége a galoppon. A szombati program póni futamokkal indul, ahol fiatal lovasok mutathatják meg tehetségüket, ezt követően a telivérek kilenc futamban állnak majd starthoz. Számos nagydíj és Liga futam fokozza az izgalmakat: a nap legrangosabb versenye, a 2400 méteres, 14 Millió forint összedíjazású Kincsem Díj lesz, de érkezik a mérföldes Imperial Díj, az 1000 méteres Overdose Díj és a legjobb hazai tenyésztésű mének és kancák versenye, a Magyar Háromévesek Nagydíja is.

Vasárnap ügetőversenyek várják az érdeklődőket, tíz futam szerepel a versenykiírásban. A nap lefontosabb versenyei az 1800 méteres Marschall József Emlékverseny és a 2560 fordulóstartos 108. Hungária Díj lesznek, ahol a helyezettek újabb értékes pontokat szerezhetnek a Nemzeti Ügető Ligában.

A portugál fado és magyar népzene fúziója

Szombat este egy különleges zenei produkciónak köszönhetően közelebbről is megismerkedhetünk a portugál kultúrával. Petkovics Diána, a Portugáliában élő egyetlen magyar fado énekesnő ad koncertet. Dalaiban összefűzi a magyar népdalokat a portugál zenei örökséggel, így az est során a két kultúra közötti hasonlóságokban is gyönyörködhet a közönség. A fado dalok a portugál városokban a 19. század eleje óta népszerű, brazil és afrikai zenéből eredő énekek gitárkísérettel.

Portugál Nemzetek ételeinek versenye

A rendezvényen megválasztják az év kedvenc portugál, brazil, angolai ízekben pompázó streetfoodját. A közönség is megválaszthatja a kedvencét, az online szavazás pénteken indul, a díjátadót pedig vasárnap este rendezik, ahol a legnépszerűbb kocsi megkapja a szakmai elismerést.