Let’s travel together.

Harcosok és lovasíjászok kísérik az Arany ló legendáját

A rendezvényen fellép a világhírű Oszét Dzsigit Show – a Vihar lovasai, a főszerepben pedig Kassai Lajos lovasíjász tűnik fel. A nagyszabású eseményen jelen lesz több mint 100 szereplő, 70 ló, lovasíjászok, a Győri Ördöglovasok Tóth Szilárd vezetésével, a Kurultaj harcosai, a Nemzeti Lovas Díszegység tagjai, illetve a színészlegenda, Mécs Károly is.

Forrás: lovasshow.hu

Az Arany ló története egy honfoglalás kori történetet mesél el. Az elbeszélés szerint Rajan vezér búcsúzni készül a tróntól, a hatalmat pedig egy vezetésre méltó személynek adná át. Szeretné, ha birodalma törzsei az ő távozása után is békében élnének egymással. De ki legyen az utód, három fia közül?

A vezér három próbára hívja a jelölteket, a fegyverforgatás válogatott módjaiban kell megküzdeniük a legkiválóbb vitézekkel. Aki kiállja mind a három próbát, az lesz az utódja és azé lesz a birodalom legszebb lányának, Mildanának keze és a vezér lova, az Arany ló. Szégyen, árulás, lopás, becsület és hűség – a történet ideje alatt mindezen emberi tulajdonságok és érzelmek megmutatkoznak, végül pedig egy káprázatos lovas ünnep szemtanúja lehet a közönség, ahol a törzsek minden tagja megcsillogtatja lovas tudását.

Forrás: lovasshow.hu

Az Arany ló legendájának előadásán a Győri Ördöglovasok Tóth Szilárd koordinálásával szórakoztatják a nagyérdeműt. A nemzetközi színtéren is elismert társulat elsősorban lovas mutatványokkal dúsított látványos produkcióval készül. Az esemény résztvevői között ott lesz Kassai Lajos, a modern lovasíjászat megteremtője, és csapata is. A csatajelenetekben pedig feltűnnek Európa legnagyobb hagyományőrző rendezvénye, a Kurultaj harcosai. A műsor zárásaként egy jellegzetes lovas dzsigit show-t láthatnak az érdeklődők Oszét lovasok előadásában. A különleges trükklovas mutatványban a lovasok különböző akrobatikus mozdulatokat adnak elő a lovak hátán.

A monumentális lovasszínházi előadásban ötvöződnek egy 21. század show elemei, lovas szokásaink, valamint a keleti lovas kultúra évezredes értékei. Száguldó paripák, nyílzápor, csatajelenetek, sólymok és tűzeső az Arany ló legendájában.


Jegyek és elérhetőségek:

Web: lovasshow.hu

A lovas előadásra a jegy.hu oldalán válthatók jegyek.