Let’s travel together.

Házi papucsot fel! A Fuji komolyan veszi a japán szokásokat

A sajátos japán életstílus a konyha művészetében rejlik, de a távol-keleti gasztronómia rajongói tudják, hogy a tálalás és a hangulat is szorosan összefügg az étel élvezetével. A Fuji Japán Étteremben éppen ezért a klasszikus asztalokon és pult melletti helyeken kívül privát tatami-szobákat is találunk. A tatami egy szőnyegfajta, amit rizsszalmából és puha csuhéból fonnak. Az étteremben négy tatami-szoba közül választhatunk.
Ha meghitt vacsorára érkezünk akkor a kétszemélyes szoba lehet a megfelelő, egy baráti összejövetelhez a négyszemélyes tatami szobát ajánlják, a két nagyobb helyiség pedig üzleti tárgyalásokra vagy nagyobb találkozókhoz alkalmas. A tatamival fedett szobákba csak házi papucsban szabad belépni, amit minden vendége számára biztosít az étterem.

A Fuji privát szobái mellett, különleges elkészítésű és tálalású ételeik is figyelmet érdemelnek. A külön főzőasztalon készült nabemono egy japán hot pot étel, amit elsősorban télen érdemes fogyasztani. A Fujiban négyféle tál közül választhatunk. A forró fazékba, vagy kerámiaedénybe kerülhet hátszínszelet, csirke, lazac és tengergyümölcsei, illetve gombák, zöldségek, tofu és udon tészta.

Hátszín szeletek, udon tészta és zöldségek tökéletes kombinációja

A végén pedig érkezik a forró, szójaszósszal, vagy miso pasztával ízesített alaplé. Miután minden megfőtt az orrunk előtt, a Fuji személyzete kis tálakba rakja a hozzávalókat, valamint a levest és máris kezdődhet a falatozás.


Elérhetőségek:

Tel: 06 1 325-7111; +36 20 914 93 20

Cím: 1025 Budapest Csatárka út 54.

Konyhafőnök: Borsányi Tamás

Nyitva tartás: Minden nap 12:00-23:00

E-mail: restaurant@fujirestaurant.hu

Weboldal: www.fujirestaurant.hu


Kapcsolódó cikkek:

Szamurájok és kardok a konyhában!