Let’s travel together.

Hétvégi síelési információk

Jót hétvége vár a síelőkre. Az előző hétvégén is sokan hódoltak havas szenvedélyüknek, a mostani hétvégén hasonló látogatásra számítanak a síközpontok.

  • Eplényben üzemelnek az A1, A4, A6, A7, Q2, Q3, Q7, T1, T2, T3, pályák, a Quattro síiskola és az Intersport kölcsönző.
  • Sátoraljaujhelyen nyitva az 1-es és 2-es pálya!
  • Visegrádon: Nyitva 9-19-ig, az összes hóágyús, 1/A, 2/A, 3/A és bébi pályákkal. Üzemel a népszerű Dopi tányéros lift is!
  • Kékestetőn: A 400 méteres sípálya nyitva.
  • Bánkúton A “C” “D”, felvonóval az 1,2,4,5,6,7 pályák üzemelnek. 9-16 óráig.
  • Mátraszentistvánon 8:30-16:30-ig: 1,3,4,4B,5,5B,6,7,8 Panorámalift, B, C, D, E, F, H, V2, R. Síiskola, kölcsönző, hütte.

Erbeszkorn Tamás, a sípark szóvivője úgy fogalmazott: „ Méteres havon lehet síelni a Mátraszentistváni Síparkban. Minden hóágyúzható sípálya nyitva van a hétvégén. Az átlagos hóvastagság 90-100 cm. A Magas-Mátrában 0 fok körül alakul a hőmérséklet és hószállingózás várható.
A kedvelt piros 3-as és a piros-fekete 1-es pálya is használható. Az ülőszékes PanorámaLift mellett az összes húzólift működik.”

A hüttében, immár az étterem specialitását a sztrapacskát és a gőzgombócot is megkóstolhatják az éhes síelők, de szigorúan elvitelre, amit aztán az parkolóban lévő autókban fogyaszthatnak el. A házirendbe foglalt Covid protokollt mindenkinek kötelező betartani. Erről bővebben a sipark.hu weboldalon olvashat.

További pályainformációkról itt olvashat.

Bódi Ágnes