Let’s travel together.

Íme pár tipp, hogyan és hol lehet stresszmentesen síelni!

Bár ezek kevésbé ismertek, mint mondjuk Donovaly és Jasna pályái, de itt biztos nincs tömegnyomor és mindenki kedvére síelhet, beülhet egy meghitt étterembe és a spa-ban sem kell 3 hónappal előbb bejelentkezni egy masszázsra.

Hószobrokat szinte minden pályánál és resortnál látni

A négy síközpontban – amiket érdemes kipróbálni ebben a régióban – természetesen nem csak síelni, korcsolyázni és szánkózni lehet, hanem spa-élményeket is szerezhetünk. A Ski centrum Mraznica – Hnilcík három lesiklópályát üzemeltet 705-től 1035 méterig terjedő tengerszint feletti magasságban. A központ része egy fedett korcsolyapálya is. Egy másik lehetőség az eprestetői Jahodná Sport- és Rekreációs Központ, ahol a síelés után elpilledhetünk egy kényeztető masszázs ideje alatt, vagy engedhetjük, hogy a buborékok masszírozzanak a jakuzziban. A harmadik központ Kelet- és Közép-Szlovákia határán található.

A kassai régió Ski Telgárt apartmanjainak Premium és Delux lakásai stílusos hegyvidéki designt és minden igényt kielégítő szolgáltatásokat nyújtanak

A Ski Telgárt 1000 métert meghaladó tengerszint feletti magasságban fekszik. Itt nem kevesebb, mint tíz lesiklópálya várja a síelőket és a tulajdonosok gyakran olyan kísérőprogramokkal is színesítik a kínálatot, mint például a kutyaszánhúzó verseny. A negyedik sí resort a Relax Center Plejsy, ami Korompa (Krompachy) közelében található és 7 lesiklópályát működtet. A Plejsy pályáinak tövében találjuk a Hotel Plejsy-t mely 186 szobája és 45 apartmanja mellett kiterjedt Vital World centrummal is várja a vendégeket. A sportolás után használhatjuk a finn- az infra- és a gyógynövényes szaunákat, az úszómedencét és az ellenáramoltató pezsgőfürdőt is.

Extrém sportolók és kalandorok figyelem!

Ha szeretjük az igényesebb terepeket, felmászhatunk a SKI Telgárt központ pályáin a Tresník hegygerincre is. Az itt kialakított 15 kilométeres sífutópálya igazi csemege az extrém sportolóknak. Akik pedig a lovagi kalandokat keresik télen is, azok látogassanak el a kezdőképünkön is látható, impozáns Szepesi várba és környékére, Szepesváraljára. A behavazott középkori építmény már évtizedek óta rabul ejti az utazókat. Itt tényleg átélhetjük a királyok és jobbágyok korát, meghallhatjuk a középkori fegyverek és lovagi páncélok csikorgását. A Szepesi vár érdekessége, hogy ez a világ egyik legnagyobb várkomplexuma, valamivel több mint 4 hektáron terül el; itt forgatták a kultfilmmé vált Sárkányszív című filmet és Az utolsó légiót is. Bár a várban április 1-től október végéig tart a szezon, a környéket télen is érdemes felkeresni és a hó alatt bóbiskoló hatalmas építmény messziről is csodás látványt nyújt.

További információk: slovakia.travel/hu


További anyagaink a témában:

Ünnepvárás Szlovákia egyik legszebb városában

Ahol angyalok készítik a káposztalevest is! Kassa és Nagyszombat