Let’s travel together.

Irány a Harrods! Karácsonyi luxusvásárlás Londonban

Tudtátok, hogy a hatalmas Harrods épület elődje egy vegyeskereskedés volt, amit Charles Henry Harrod 1834-ben nyitott meg az East End kerületben? Ez később átköltözött a Knightsbridge városrészbe, ahol Harrod fia, Charles Digby számos épületet megvásárolt a környéken, egyesítette azokat és az árukészletet is jelentősen megváltoztatta. Viszont ami álladó maradt az elmúlt évszázadok alatt is, az az, hogy a nagyáruház mindig eszerint a latin mottó szerint működött és működik ma is: “Omnia Omnibus Ubique”, “Mindent minden embernek, mindenhol.”

Így aztán nem is csoda, hogy a Herrods kínálatából került ki az a plüssmackó, amiből később Micimackó lett. De manapság akkora portásnak öltözött medvéket is vásárolhatunk a játékosztályon, amik majdnem 140 centiméter magasak és több mint 700 ezer forintba kerülnek.

Az ekkora játékokat és a sok táskát, amikben márkás cipők, ridikülök, ruhák és ékszerek lapulnak persze valakinek haza is kell vinnie, és az általában nem a vásárló szokott lenni. Ebben segítenek a Harrods zöld ruhás portásai, az üzletház saját taxisai és hordárai.


Ha még több információra és érdekességekre vágytok London egyik legimpozánsabb bevásárlóközpontjával kapcsolatban; például érdekel benneteket, hogy pontosan hogyan lett egy vegyeskereskedésből luxusáruház, hogyan alakulnak a Harrods évről-évre egyre szebb és elvontabb ünnepi kirakatai, vagy hogy kik azok a Zöldruhások, akkor lapozzátok fel a First Class Magazin 2019/34. “Lubickolj a télben!” című lapszámát.

A magazinban olvashattok még Tutanhamon rejtélyes kincseiről, Tokió Michelinjeiről és az adriai szarvasgombáról is. Az ünnepi First Class-t és a korábbi magazinokat megtaláljátok a WebShop-ban!