Let’s travel together.

Irány London

Irány London

Londoni kedvcsináló tipekkel, információkkal.

 

London lakossága a legfrissebb becslések szerint több mint 9 millió ember. Ez a szám is nagyon jól mutatja, hogy ahová készülünk utazni az nem az átlagos kisvárosok közé tartozik.

 

Az alábbiakban néhány érdekesség a london városáról:

  • London a világ városai közül az egyik legdrágább város. A legutolsó ilyen felmérésen a 10-ik helyet érte el.
  • Londonban a nagyobb múzeumok ingyenesen látogathatóak.
  • Az időjárás kiszámíthatatlan, készüljünk fel minden eshetőségre. 🙂
  • London a leglátogatottabb városok egyike, évente nagyságrendileg 27 millió túrista célpontja.
  • A londoni metró a legrégebbi földalatti vasúthálózat a világon és a második legnagyobb kiterjedésű.

londonEzt a cikket nem kifejezetten útleírásnak készítettük, inkább egy utazási kedvcsináló, fontos információkkal és a legnépszerűbb látnivalókkal.
Ha elhatározod, hogy Londonba mész jó, ha előre foglalsz szállást, minimum fél évvel.

Szállásod van, foglalhatod a repülőjegyet. Én a LOT-tal (Lengyel légitársaság) repültem. Megbízható, haza is hozott és alig drágább, mint a többi. Előnye, hogy a London City reptérre érkezik és innen is indul vissza. Ez a városhoz a legközelebbi repülőtér, jó közlekedéssel. Metróval pillanatok alatt bent vagy a belvárosban ill. a Centrumban (1, 2 körzet).

Amikor megérkezel a reptérre válthatsz Oyster card-t, teszel rá pénzt és metróval, busszal bármire felszállhatsz és indulhatsz is várost nézni.
A metrón ill. a buszon, ahol érinteni kell a kártyát mindig kiírja, hogy mennyi pénz van még a kártyán, így ha fogyóban van a pénzed mert annyit utaztál, a metró állomáson feltöltheted az automatánál. A kártyán esetleg megmaradt pénzt visszakapjuk mielőtt elhagyjuk Londont.

 

Néhány fontosabb link londoni A tömegközlekedéssel kapcsolatban:

A szállásunk az 1-es körzetben volt szép, csendes, barátságos környéken kb 10 percre a Victoria pályaudvartól, ennek a pályaudvarnak a szomszédságából rengeteg busz indul.Látnivalók london-ban

big-ben, london, városnézésÉrdemes elmenni a Trafalgar square-re itt mindig rengeteg ember van, itt található Nelson admirális szobra.
Innen nem messze a Piccadily circus. Az ember azt hinné, hogy ez a tér nagyobb, de a valóságban a Vörösmarty-tér nagysága.
A Trafalgar téren felszállhatsz a régi emeletes autóbuszra (15-ös) és ez elvisz a London Towerhez. Majd a Temze partján ücsöröghetsz, a híd lábánál, csodás élmény.
Egyébként minden autóbusz piros és emeletes, de modernebb kiadás.

St. James parkba is érdemes egy napot eltölteni. Minden nap 12.30-kor őrségváltás a királyi palota előtt. Óriási a tömeg, de nagy élmény, erre számítani kell. Rengeteg mókus van a parkban.
Természetesen a Tissou panoptikumot sem szabad kihagyni. Jegyet előre kell venni (ha neten veszed úgy olcsóbb). Két órát tölthetsz el a panoptikumban. Itt van egy nagy bálterem, ahol a híres emberek vannak viaszfigurákként megalkotva. Ha mindenkivel fotózkodtál mehetsz tovább a királyi családhoz, vagy a zeneteremben találkozhatsz a Beatlesekkel, és a többi híres zenész ill. énekessel.

Végül egy kis vonat visszarepít az 1500-as évek Londonjába, ahol láthatod milyen volt a város a középkorban.

Ha nem vagy félős felülhetsz az óriáskerékre, (London Eye). Ez hatalmas, sokkal nagyobb mint a budapesti az Erzsébet téren. Viszont egész Londont belátod (ha szép idő van persze). Itt is sokan vannak, számíts sorbanállásra. Egyébként ide érdemes már az utazás előtt itthon jegyet venni, így több időnk marad a városnézésre.

Összegzés képpen elmondhatom, hogy kellemesen csalódtam Londonban. Az emberek barátságosak, türelmesek és mosolygósak. Közvetlenek, segítőkészek. A tájékozódás is kifejezetten jó. Például a metróban a különféle színjelölések sok helyen visszaköszönnek. Ha a piros metrón utazol a kapaszkodók színe is piros és így tovább.

Mindenképp érdemes előre tervezni, hogy ami csak lehetséges az beleférjen a programba.
Reméljük sikerült némi tanácsot, de legfőképpen kedvet csinálni egy Londoni utazáshoz a világ egyik legnagyobb városába.

utazunkblog

The post Irány London appeared first on UtazunkBlog.