Let’s travel together.

Jelentősen kibővíti utasbiztosításait az Emirates

Az Emirates nemrégiben elsőként vezette be, hogy fedezi utasai egészségügyi, illetve karanténnal kapcsolatos szállásköltségeit, amennyiben utazásuk során COVID-19 fertőzéssel diagnosztizálják őket. A légitársaság most bejelentette, hogy mind az értékhatárt, mind a fedezett kockázatok körét jelentősen kibővíti. Az utasok számára többletköltséget nem jelentő biztosítás a 2020. december 1-jét követő foglalások után minden fedélzeti osztályon, bármely célállomásra történő utazás esetén automatikusan érvényes.

Az Emirates számos biztonsági intézkedést vezetett be a járvány kirobbanása óta. A dubaji légitársaság 2020. júliusában elsőként jelentette be, hogy meghatározott értékig fedezi utasai COVID-19 fertőzés esetén felmerülő költségeit. Most pedig, ezen felül, egy új, kibővített utasbiztosítás bevezetését is bejelentették, így a légitársaság magyar utasai még nagyobb biztonsággal tervezhetik meg utazásaikat.

Az Emirates és az AIG Travel által közösen bevezetett biztosítás, mely egyedülálló a légiközlekedési és utazási ágazatban, továbbra sem jelent többletköltséget az utasok számára. Az új, kibővített utasbiztosítás automatikusan jár december 1-jétől minden Emirates járatra, valamint a partner légitársaságok által indított codeshare járatokra váltott repülőjegyhez, amennyiben a repülőjegy száma 176-os számmal kezdődik. A szolgáltatás igénybevételéhez nem kell semmilyen kérvényt kitölteni, az a foglalás visszaigazolásával automatikusan érvénybe lép.

A kibővített utasbiztosítás a következőket foglalja magába:

  • Országon kívüli sürgősségi orvosi kiadások és ellátás költségeinek megtérítése 500 ezer dollárig, amennyiben az utast az utazás során COVID-19 fertőzéssel diagnosztizálják, vagy bármilyen más sürgősségi egészségügyi szolgáltatást vesz igénybe.
  • 7500 dollárig terjedő kártérítés a vissza nem térítendő költségekre, amennyiben az utast vagy – a biztosítási szerződésben nevesített – családtagját COVID-19 fertőzéssel diagnosztizálják az utazás előtt és emiatt kénytelen az utazását lemondani. A fedezeti kör továbbá kibővül azokkal a betegségekkel, amelyekre az utasbiztosítások általában fedezetet nyújtanak.
  • 7500 dollárig terjedő kártérítés az utazás lemondása vagy lerövidítése esetén, amennyiben az iskolai tanévet a járvány miatt az indulási dátumon túl meghosszabbítják, és az utas vagy hozzátartozója általános iskolában vagy középiskolában főállású tanár, alkalmazott vagy diák.
  • 7500 dollárig fedezi az utazás vissza nem térítendő költségeit, valamint az utas vagy hozzátartozója tartózkodási helyére való hazautazás további költségeit, amennyiben az utas vagy hozzátartozója súlyosan megbetegszik az utazása során, például COVID-19 fertőzés következményeként, és emiatt az utazását kénytelen lerövidíteni.
  • 7500 dollár értékig terjedő biztosítás, ha az utas reptéri COVID-19 tesztje pozitív eredményt mutat vagy nem megy át a reptéri egészségügyi szűrésen, és emiatt megtagadják tőle az utazást.
  • 14 napon keresztül napi 150 dollár kártérítés, amennyiben az utazás során az utast külföldön COVID-19 fertőzéssel diagnosztizálják és köteles hatósági karanténba vonulni.

Az Emirates által bevezetett biztosítás továbbá baleset-, télisport-. és poggyászbiztosítást, valamint az utazás megszakítására vonatkozó biztosítást is magába foglal, amennyiben az váratlan légtérzár vagy egyéb utazási korlátozások miatt következik be. Az utasoknak nem kell külön igényelniük a biztosítást, és nem is kötelesek igénybe venni azt. A biztosítási feltételekről további információk itt olvashatók.