Let’s travel together.

Jövőre érkezik a Ford új elektromos autója

A Ford legelső sorozatgyártású, teljesen új alapokról tervezett, kifejezetten elektromos hajtású, nulla károsanyag-kibocsátású modellje, a vadonatúj Mustang Mach-E 2021 harmadik negyedévében érkezik meg az magyar márkakereskedésekbe.

A Mustang Mach-E immár a tisztán elektromos hajtású autóra vágyó vásárlók számára is megadhatja azt a szabadságot, teljesítményt és ikonikus karaktert, ami eddig a világ legkelendőbb sportkocsijának sajátja volt. Gázadásra lelkesen reagáló, energiahatékony, akkumulátoros hajtásláncával a Mustang-család legelső SUV-változata többféle kivitelben is megrendelhető: a hátsó kereket hajtó egymotoros verzió mellett a kínálatban egy két elektromotoros, összkerékhajtású variáns is szerepel, amelynek 3,7 másodperces gyorsulási értéke1 már a szupersportkocsik kategóriáját idézi. A normál és kibővített kapacitású akkumulátorok választéka tekintélyes hatótávolságot garantál: a WLTP-szabvány szerint tisztán elektromos hajtással mért, két feltöltés közt akár 610 kilométeres hatótávval minden autós nyugodtan útnak indulhat. A Mustang Mach-E akkumulátora körülbelül 8 óra alatt tölthető fel 10 százalékról 80 százalékra.

A Mustang Mach-E bemutatásával a Ford új dimenziókat nyit meg a kifinomult kényelmi és vezetéssegítő technológiák terén. Az új generációs SYNC megtanulja a vezető szokásait, és ennek alapján időt spóroló javaslatokat tesz. A Telefon-a-kulcs funkció felismeri a tulajdonos okostelelefonját, és nyitja az ajtókat. Az Intelligens Hatótávolság technológia felhőalapú konnektivitást használ a még megtehető távolság pontos kiszámításához5. Mindemellett pedig rendelkezésre állnak a Ford legújabb vezetéssegítő, parkolássegítő és balesetmegelőző technológiái, amelyek könnyed és stresszmentes autózást biztosítanak.

A hátsókerékhajtású Mustang Mach-E teljesítménye 269 lóerő, és 6,1 másodperc alatt gyorsul álló helyből 100 km/órára. A csúcsverzió, az alapáron összkerékhajtással és nagyobb kapacitású akkumulátorral kínált Mustang Mach-E GT teljesítménye 487 lőerő, és 3,7 másodperc alatt gyorsul álló helyből 100 km/órára.