Let’s travel together.

Kedd estig még tartanak a libanapok a Danubius Hotels 3 helyszínén Pesten, Győrben és Bükfürdőn

A kormányrendelethez igazodva, kedd estig három helyszínen zavartalanul folytatódnak a Danubius Hotels éttermeiben a Márton napi libanapok.  Győrben a Danubius Hotel Rábához tartozó Belga Étterem és Sörözőben, Bükfürdőn a Danubius Hotel Bükben, Budapesten a pedig a Gellért szállodában tart a libalakoma a lehetséges utolsó pillanatig.

Ha november és Márton nap, akkor minden ínyenc számára természetes, hogy Szent Márton püspök emlékének hódolva foglal helyet az ünnepi lakománál, amelynek ékessége a november tájára már szépen meghízott libából készült pecsenye, miközben az asztalra kerülnek az első újborok is. Ropogós libasült, ínycsiklandó libamáj, ludaskása, libaleves, sólet – ezek szinte mind kihagyhatatlan kellékei az étlapnak. Olyan finomságok, amelynek kapcsán nem véletlenül született meg a mondás: Aki Márton-napon libát nem eszik, egész évben éhezik!

Nézzük libasorban, mit és hol tálalnak fel a higiéniai szabályok teljes betartása mellett a Danubius éttermei kedd  estig:

Gellért Söröző & Brasserie –  Danubius Hotel Gellért – Budapest

A Gellért neve már majdnem egy évtizede összeforrt a Márton nappal, a libákkal és a borokkal, hiszen a Márton-napi Borfesztiválok élménye alighanem felülmúlhatatlan. Aki egyszer is belekóstolt az ínyenc menük, a legjobb borok, sörök és pálinkák, minőségi koncertek és hamisítatlan társasági élet „gellértes” eseménysorozatába így november derekán, idén hiányolni fogja… Ám a Gellért 2020-ban is mindent megtesz, hogy ne maradjunk liba és újborok nélkül, sőt virtuális borfesztivált is szervez!

A Gellért Sörözőben liba specialitások szerepelnek az a’ la carte étlapon. Akár végig is ehetünk egy komplett, többfogásos libamenüt – hideg ízelítővel, libalevessel, sült libacombbal, aszalt szilvával sült libamájjal és sólettel, melyhez füstölt libamell a tökéletes köret. Baráti találkozásra, kettesben elköltött laza libavacsorára kitűnő választás a Gellért Söröző, ahol nemcsak zamatos újborokkal, de kézműves sörspecialitásokkal is megkoronázhatjuk étkezésünket. A kényelmes boxokban és az egymástól kellő távolságra elhelyezett asztaloknál nem lesz gond a távolságtartással, a maximális higiéniát pedig a Danubius Biztos Pihenés protokollja garantálja.

Libanapok a győri Belga Söröző és Étteremben

Győrben sem kell lemondanunk Márton libájáról, hiszen a Belga Söröző és Étterem a az alkalomhoz illő la carte kínálatában élvezhetjük a tányérunkra kerülő libás finomságokat, amihez a legjobb magyar borok mellett a legfinomabb belga sörök közül választhatunk. Mondjuk a Libaraguleves után, hagymalekvárral és ropogós édesburgonyával tálalt libaburger mellé.

All inclusive Márton-nap a Danubius Hotel Bükben

Libasült, ludaskása, libamájpástétom és minden, ami liba, kerül kedd estig a büféasztalra! A Danubius Hotel Bük mindent belead, hogy vendégei biztonságban pihenjenek és minden érzéküket lenyűgözze a szálloda kulináris kínálata.