Let’s travel together.

Keleti kényelem a köbön – Calista Luxury Resort Belek

Azt, hogy a luxusnak, a kényeztetésnek többféle árnyalata van, hamar megtapasztalja az ember, ha a tökéletes szépség istennőjéről elnevezett Calista Luxury Resortba érkezik. Nem véletlen, hogy Barack Obama volt amerikai elnök is a török Riviéra gyöngyszemének tartott Belek tengerpartján álló ötcsillagos tengerparti Ultra All Inclusive szolgáltatást nyújtó resortot választotta törökországi nyaralásához.

Amikor az ember a friss mediterrán szellőt élvezve a Calista amfiteátrumának esti szuperprodukcióját élvezi, amelyben tökéletesen megelevenedik Michael Jackson zenés-táncos világa, jóleső érzéssel gondol vissza a maga mögött hagyott nap történéseire. Ráadásul még nincs is vége az éjszakába nyúló programsorozatnak, hiszen a naponta változó esti, nemzetközi showműsort követően kezdődik a disco a tánccal és az elmaradhatatlan kareoke-val, ahol mindenki önmagát adhatja.

Mert ha valahol, a Tripadvisor Travelers’ Choice 2021 díj nyertesének számító Calistában minden tekintetben a természetesség a cél, ami a természet védelmét, a fenntarthatóságra való törekvést is magába foglalja. Nem véletlen, hogy a modern építészeti megoldásokat és egymástól távol álló kisebb-nagyobb épületeket felsorakoztató, 20 ezer négyzetméteren elhelyezkedő tengerparti resort rendkívül gondosan ápolt parkokkal rendelkezik, miközben épületeiben tisztított víz folyik a csapokból.

Az antalyai repülőtértől 27 km-re, Antalya központjától 35 km-re, Belektől mindössze 4 km-re fekvő, lenyűgözően szép környezetben fekvő resortba érkezve, a medencék kékes víztükre után a lobby ékességének számító óriási Versace szőnyeggel vonzza a tekintetet. A szállodai rész első különlegesség az, hogy a könnyű kezelhetőségre tervezett intelligens szobatechnológiának köszönhetően nincs szükség szobakártyára. A szobák ajtajának nyitása, valamint a szobavilágítás és a légkondicionáló vezérlése ugyanis egyaránt a mobiltelefonra letöltött appon keresztül vezérelhető. Miközben a nagyméretű, maximális kényelmet nyújtó, elegánsan berendezett szobák a hatalmas terasszal már szinte egy kisebb lakás kényelmét adják, a lakosztályok még ennél is nagyobb luxust biztosítanak vendégeiknek. Akik közül az Egyesült Államok volt elnöke, Barack Obama az elnöki lakosztályban is hű maradt önmagához azzal, hogy a lakosztály egyik kisebb, puritánabb szobáját választotta hálószobájának.

A legtöbb tengerparti resorttal szemben az is különlegességnek számít, hogy a 4 csúszdával és több nagy medencével rendelkező komplexumban nem szűk lagúnák vezetnek az épületek között, hanem inkább hosszú és széles medencék várják a napozás után fürdésre vágyó vendégeket. Akik – legyenek kisebbek, vagy nagyobbak -, a resort saját homokos strandján és a kényelmes napágyakon, valamint a VIP pavilonokban élvezhetik a tengerparti luxus nyaralás élményét.

Mert a Calista többgenerációs üdülőhelyként minden korosztály számára olyan sport, rekreációs és szórakoztató programokat kínál, amit a legjobban élvezhetnek. Miközben a sportosabb felnőttek az öt teniszpálya, a fitneszterem, az aerobic, a jóga, a pilates, az asztalitenisz, a röplabda, a kosárlabda, a strandröplabda, a vízilabda és a minifutball közül is választhatnak, a gyermekeket egy varázslatos világ várja a családközpontú Calistában. Ahol a rendkívül színes nappali és esti animációs programok, show-műsorok, salsaoktatás, élő zene, karaoke, diszkó, mozi, darts, boccia, mellett a Callos Spa Központ, amely 3500 m²-es elegáns területén törökfürdőkkel, szaunával, gőzfürdővel, jacuzzival, valamint számtalan különleges masszással és szépségápolási kezeléssel garantálja a teljes testi és lelki megújulást.

A Calhippo Kids Club pedig a legkisebbek számára varázsolja meséssé a Calista Luxury Resortban eltöltött napokat, amelynek keretében a nyári gyerekakadémia a Summer Academy, a lombkorona alatti gyermekstrand, a gyermekmedence, az egész resortot átszelő gyermekgőzmozdony, gyermekétterem és bébiszitter-szolgáltatás biztosítja azt, hogy a resort apró vendégei tökéletesen érezzék magukat.

A Calista Luxury Resortban a gasztronómia terén is a legmagasabb minőséget célozták meg. Ennek szellemében a resort éttermeiben, bárjaiban és kávézóiban, a nap 24 órájában az alkoholmentes és alkoholos italok gazdag választékával várja a vendégeket. Akik a nap minden percében kiélvezhetik azt, hogy a Calistában a teljes étel-ital kínálatot biztosító Ultra All Inclusive csomagot a luxus élményt adó “A’la Carte All Inclusive” szolgáltatási koncepcióval koronázták meg. Amelynek koncepciója ugyan egyszerű, de mégis csak elkötelezett, minőségi munkával valósítható meg.

Calista legendája

A ritka szépségű fiatal, Calista elhatározta, hogy a szíve és a tettei is tökéletesen illenek majd lenyűgöző külsejéhez. Így aztán szépsége és jósága úgy ragyogott, hogy azt még az istennők is megirigyelték. Mivel a lelke túl szép volt ahhoz, hogy egyszerű halandó maradjon: Calista lett a szépség istennője.

Az “A’la Carte All Inclusive” lényege ugyanis az, hogy miközben a resort luxus szolgáltatási színvonalhoz szokott vendégköre mindenből a legjobbat várja el, a Calista célja az, hogy ezeket az elvárásokat – legyen szó a díjnyertes szórakoztató programokról, vagy éppen a személyzet munkájáról – még túl is teljesítse. Mindennek meghatározó eleme a csúcsgasztronómia is, amelynek keretében a Calista hat A’la Carte éttermében valamint a két snack és egy főétteremében a resort nemzetközi díjnyertes konyhájának ételkölteményei várják azokat a vendégeket, akik a vízparti falatozástól a teraszon formalitásmentesen elfogyasztott falatok mellett este az elegáns étkezés során is mindig bőséges választékra és feledhetetlen ízkompozíciókra vágynak.

Ezt garantálja a resort gasztronómiai szívének számító The Grill, a török konyha remekeit felsorakoztató Turca, az ázsiai mesterfogásokat étlapján kínáló Sakura Sakura, illetve a klasszikus olasz ételeket nyújtó Timo À La Carte, illetve a villa vendégeinek szóló Elegance VIP A’la Carte étterem is.

Nem véletlen, hogy aki nyaralása után a Calista Luxury Resortból hazaindul, nemcsak udvariasságból búcsúzik úgy, hogy ide még visszajövök.

Érsek M. Zoltán