Let’s travel together.

Kevesebb síterep vár minket a hétvégén

Mivel az idő melegedett, ezért van olyan sípálya, amit nem tudunk használni. Remélhető, hogy mivel kevesebben megyünk síelni, kevesebb lesz a várakozás is a sílifteknél.

Most, szombaton és vasárnap, február 6-án és 7-én Eplényben és Mátraszentistvánban van lehetőség síelni, köszönhetően annak, hogy korábban hópótlások voltak, és most van elegendő hómennyiség, így a síelés feltételei adottak. Mindkét helyszín úgy tervezi, hogy legalább március 15-ig nyitva lesz, mert vannak hótartalékok és biztosnak tűnik, hogy jövő hét közepétől már újra havat tudnak gyártani.

Eplény: Üzemel A1, A7, Q3, T1, T3 pályák, 4 felvonó, a Quattro síiskola Intersport kölcsönző.

Mátraszentistván: 8:30-16:30-ig: 1,3,4,4B,5,5B,6,7,8 Panorámalift, B, C, D, E, F, G, H, V2, R. Síiskola, kölcsönző, hütte

Sátoraljaújhelyen is sok havat tudtak gyártani, ezen felül nagy segítség, hogy az országon belül jelenleg ez a vidék a leghidegebb, így az olvadás mértéke sem olyan jelentős. Itt is várják a sízőket! 9-16 óráig nyitva az 1-es pálya.

Bánkút már csütörtökön bezárt. Visegrád szombattól zárva lesz. Az erős melegedés hatására Kékestető síterepeinek nyitvatartása kérdésesé vált. Az üzemeltetők bíznak abban, hogy hamarosan visszatér a télies időjárás.

Megrendezik a Honda Kupát a Mátrában február 8-án!

A már 29 éves múltra visszatekintő Országos Amatőr Gyermeksíbajnokságnak már két alkalommal is házigazdája volt a Mátraszentistváni Sípark. SkiOutlet Kupa néven még 2009-ben , majd 2010-ben már HONDA KUPA néven.

A verseny tehát 11 év után visszatér a Mátrába! Az eltelt 29 év alatt összesen 14 alkalommal került megrendezésre a verseny Ausztriában, 1993-tól 2005-ig. Magyarországon három különböző helyszínen: a Bakonyban Eplény (HONDA Kupa), a Mátrában Kékestető (JEEP Kupa), illetve a Sípark volt a házigazda.

Az utóbbi 9 esztendőben a Tátrában, Donovaly (Dóval) volt a vendéglátó. A járványhelyzet idén nem teszi lehetővé a külföldi síelést, ezért is esett a választás hazai helyszínre. https://skioutlet.hu/honda-kupa-2021/ Fehér Gyula a verseny ötletgazdája, illetve az eltelt évek mindenkori versenyigazgatója elmondta, hogy cége, a SkiOutlet.hu ebben a nehéz időszakban tudta vállalni az egész verseny lebonyolításnak költségeit. “Anyagiak miatt nem maradhat el a gyerekek és szülők között is igen népszerű, nagy múltú síverseny!” Főtámogató, a HONDA.

Van már összecsukható síléc!

Korábban már voltak kísérletek arra, hogy összecsukható sílécet fejlesszenek ki, de eddig egyik sem volt sikeres, most viszont egy friss hír arról szól, hogy a világ első összecsukható sílécét felfedezték, és már gyártják is, Szlovéniában. A szlovén ELAN sportszergyártó bemutatta a világ első sokoldalú, nagyteljesítményű, összecsukható carving sílécét, amellyel szerintük nemcsak a sípályákat lehet majd könnyebben megközelíteni, hanem megváltoztatja a síelés jövőjét is.

Leon Korosec, a vállalat téli felszerelésekkel foglalkozó részlegnek igazgatója szerint az új típusú síléc megkönnyíti a síelés élményét. Azok számára, akik a városokban élnek, egyszerűbb lesz vidékre utazni, hogy a síelés örömének hódoljanak, az összecsukható sílécek mérete pedig megfelel a légitársaságok poggyászkorlátozási előírásainak is.

Az összehajtható síléc kifejlesztése körülbelül négy évet vett igénybe, alapjául pedig a már kialakított összecsukható katonai sílécekhez használt tudományos eljárás és a vállalat saját technológiája szolgált.

A Voyager titka a Connect technológia, amely egy fejlett négytengelyes mechanizmussal köti össze a sílécet a hajlatnál. Ez a mechanizmus a szénnel erősített Fusion lemezzel kombinálva teherhordó platformként működik. A két alkatrész együttesen biztosítja a torziós merevségét és ezáltal a síelés kiváló teljesítményét.

Kérjük mielőtt útnak indulnának síléccel a hónuk alatt, nézzék meg mi a helyzet a pályákon.

Bódi Ágnes