Let’s travel together.

Kihirdették a Magyarország 365 fotópályázat legjobbjait

A szakmai zsűri végül úgy döntött, hogy a Természet és táj kategória első helyezettje Daróczi Csaba A szikes tavak madarai sorozata, második Tóth Péter Út a túlvilágra, a harmadik pedig Orbán Péter A fotós pillanata című képe lett.

Természet és táj kategória, I. helyezett (képsorozat) – Fotó: Daróczi Csaba: A szikes tavak madarai

Az Épített és tárgyi örökség kategóriában Pataki Tamás Szimmetria című képe végzett az első helyen. A második helyezést Polgár Ádám Magyarország legszebb boltozatai sorozata nyerte el, a harmadik pedig Piti Marcell Tanya No.01 című fotója lett.

Épített és tárgyi örökség kategória, I. helyezett – Fotó: Pataki Tamás: Szimmetria

A Városi és vidéki közösségi és életképek kategóriában Jászai Balázs Zalakaros című képe nyerte el az első helyezést. A második díjat Rédling Hanna Panzió sorozata, a harmadikat pedig Tóth-Piusz István Múzeumi séták sorozata vihette el.

Fotó – Jászai Balázs: Zalakaros

Közönségdíjban részesült Rizsavi Tamás A Duna mosolya, Papdi Balázs Kupolanézet és Bozó Pál Lopott pillanatok című fotográfiája.

Rizsvai Tamás közönségdíjas fotója

A Magyar Természetjáró Szövetség különdíjában Potyó Imre Jéglakó, a Nagycsaládosok Országos Egyesülete különdíjában Molnár István Jól kezdődik, a Magyar Turisztikai Ügynökség különdíjában Pádár Piroska Jó reggelt, 2019! című fotója részesült.

Fotó: Potyó Imre – Jéglakó

A pályázatra több mint 4700 alkotó küldött képet, s a díjazottak háromnegyede amatőr fotográfus. A beérkezett 17 ezer pályaműből szakmai zsűri választotta ki a díjazottakat – olvasható a Turizmus.com oldalán.