Let’s travel together.

Koronavírus ellen felkészülten, máris útnak indulnak az MSC óceánjárói

Az MSC Cruises online sajtótájékoztatón jelentette be, hogy újra elindítják óceánjáróikat, egyben ismertették a társaság átfogó egészségügyi és biztonsági protokolljának részleteit.

Az MSC Cruises vezérigazgatója, Gianni Onorato, egy Olaszországban tartott online sajtótájékoztatón számolt be azokról az átfogó egészségvédelmi járványügyi protokollokról, amelyek a földközi-tengeren újrainduló járataikon garantálják a vendégek, a legénység, valamint az útba eső városokban velük találkozó helyiek biztonságát. A protokoll – amelyet az MSC Cruises a társaság által érintett országok hatóságaival együtt dolgozott ki – megfelel az Európai Tengerbiztonsági Ügynökség (EMSA) útmutatójának, és figyelembe veszi az az Európai Unió előírásait.

Újraindulás a földközi-tengeri útvonalakon

Az MSC Grandiosa egyik medencéje

Az MSC Cruises úgy készül, hogy idén nyáron újraindítja hajóit a Földközi-tenger térségében, ahol – a pandémia jelenlegi alakulása és a turisztikai látványosságok miatt – a legnagyobb az igény a társaság hajói iránt. A végső jóváhagyásig két hajó, az MSC Grandiosa és az MSC Magnifica készül elő az újraindulásra.

Az MSC Grandiosa 7 éjszakás hajóutakat kínál majd a Földközi-tenger nyugati részén, az MSC Magnifica pedig a keleti részén. Az indulás dátumait az illetékes hatóságok által adott iránymutatásokkal összhangban határozzák meg. A tervezett úti célok között szerepel Görögország és Málta, ahol a hatóságok újranyitották a kikötőket.

Az már most biztos, hogy az idén nyáron az MSC Cruises Földközi-tengeren közlekedő két hajója kizárólag a schengeni országok állampolgárait fogadja.