Let’s travel together.

Különleges design-elismerést kapott a Honda

Két érdekes darabbal bővült a különleges kortárs formaterveket felsorakoztató Red Dot Design Museum – világszinten is egyedülállónak mondható – gyűjteménye. A neves intézményben már a Honda következő generációs elektromos autója, a Honda e is szerepel, sőt a CBR1000RR-R Fireblade SP gyorsasági motort is megtekinthetik az érdeklődők.

Előbbi a „Milestones in Contemporary Design” tárlat központi standján kapott helyet, annak a 76 darabos kollekciónak részeként, ami 2020 legjobb termékeit szedi gyűjti egy csokorba a világ minden tájáról.

A kompakt, elektromos kisautó modern, jövőbe mutató konstrukciójával a Red Dot: Best of the Best 2020 díjat sikerült bezsebelnie, ami kétségtelenül a legnagyobb nemzetközi elismerés a Red Dot Award: Product Design keretein belül, hiszen az adott kategória legjobbjainak ítélik oda minden évben. A Honda e kiválóságáról tanúskodik, hogy az okostermékek mezőnyében is elsőségre tört, míg kétkerekű márkatársa, a CBR1000RR-R Fireblade SP a motorkerékpárok között bizonyult a legkiválóbbnak.

A páros a 2020/2021-es tárlat szerves része, aki szívesen megtekintené őket, Németországban, az esseni Red Dot Design Museumban megteheti.

Peter Zec, a Red Dot Design alapítója és elnök-vezérigazgatója elmondta: „A Honda e nem egyszerű jármű, sokkal több annál. A Red Dot: Best of the Best 2020 díjat kapta meg, ami nem csoda, hiszen már az első pillanatban lenyűgözte a zsűrit, s minél közelebbről ismertük meg, annál biztosabb volt, hogy ez a modell lesz a kiválasztott. A Honda hihetetlen érzékkel és mélyre ható kutatói, illetve fejlesztői munkával adott választ a városi közlekedés problémáira. Úgy gondolom, hogy a Honda e afféle paradigmaváltás: nem csak az e-mobilitásról beszélünk, hanem a digitális világ új megoldásairól és a Honda újdonsága tökéletesen illik ebbe a képbe. Egy igazi okos eszköz, ami összeköti az otthont a mobilitással és messze túlmutat a képzelet határán. Nem tudnék még egy autót mondani, ami jelenleg képes erre.”

Az új Honda e a vállalat első akkumulátoros elektromos autója az európai piacon, s nagy szerepet játszik a Honda azon céljának elérésében, miszerint 2022-ben már csak elektromos üzemmódra is képes modellek szerepelnek majd a választékban.

Az évente átadott Red Dot Award: Product Design díjjal a nemzetközi piacon fellelhető termékek kiválóságát jutalmazzák. A nemzetközi zsűri negyven szakembert tömörít, akik tesztelik és értékelik a benevezett tárgyakat, majd összegezik és megvitatják tapasztalataikat. A Red Dot Design múzeum a világ legnagyobb kortárs dizájnt középpontba állító gyűjteménye. Különleges mivoltában nagy szerepet játszik, hogy az UNESCO Világörökség részének nyilvánított zollvereini szénbánya egykori épületegyüttesében kapott helyet.