Let’s travel together.

Különleges kaland: fedezzük fel Máltát vitorlással!

Nincs jobb és biztonságosabb módja annak, hogy felfedezzük a gyönyörű földközi-tengeri partvidékét, mint kibérelni egy vitorlást, és indulhatunk is, akár Máltáról. A máltai szigetcsoport három fő szigetével, Máltával, Gozo-val és Comino-val a luxusjacht-bérlés egyik központja.

A Grand Harbour kikötő Valletta szívében található, Málta történelmi kikötőjében, a fővárosban, mely az UNESCO világörökség része. Kiváló hely egy vitorlázós vakáció megkezdésére. Valletta, a 2018. évi Európa kulturális fővárosa, nyüzsgő város, amely ötvözi a történelmi helyszíneket, a szabadtéri éttermeket és a virágzó éjszakai életet. Ha a máltai szigeteket jachttal fedezzük fel, az olyan, mintha keresztülvitorláznánk 7000 év történelmén.

Mintegy közel 200 km partvonallal, Málta tiszta kék tengervize lehetővé teszi, hogy gyönyörű, félreeső strandokat, rejtett zátonyokat, lenyűgöző barlangokat és sziklákat fedezzünk fel. Máltát a világ egyik legjobb búvár úti céljaként is ismert, ahol a mélyben még történelmi kincsekre is bukkanhatunk. Ha korán indulunk Vallettából, áthaladunk a Három Városon és történelmi erődítményein, majd megcsodálhatjuk a robusztus sziklákat, és végül átvitorlázhatunk Málta testvérszigeteire Gozo-ra és Comino-ra. Gozon ki ne hagyjuk a Ġgantija templomot, amely szintén az UNESCO világörökség része. Comino-nál pedig úszhatunk egy kellemeset a híres Kék Lagúnában. Máltán számos kikötő közül lehet választani, mint például a Msida Yacht Marina, a Mgarr Harbour és a Vittoriosa Yacht Marina. Vagy még jobb, ha a kapitány keres egy félreeső öblöt és ott is lehorgonyozhatja hajónkat.

Biztonságos jachtbérlés

A vitorlás bérbeadó társaságok hosszú procedúrán mennek keresztül annak biztosítása érdekében, hogy jachtjaik teljesen biztonságosak legyenek. A jachtokat korszerűsítették a jelenlegi tisztítási és higiéniai rendszabályoknak megfelelően, és új előírásokat vezettek be a charter vendégek és a legénység egészsége és biztonsága érdekében. Az új szabályok szerint pl. meghosszabbították a bérleti szerződések közötti állási időt annak érdekében, hogy a hajókon teljeskörű takarítást végezzenek két bérlés között, rendszeresen ellenőrzik és tesztelik a személyzetet, és elszigetelik a személyzetet a parton, mielőtt visszatérnének a hajóra. Július 15-től Máltán megszüntették az összes nemzetközi repülési korlátozást. Az engedélyezett küldőterületek listája itt található.
Az egészségügyi hatóságok javaslata alapján július 1-jétől engedélyezhető a hajó legénységének Máltára történő beutazása és onnan történő kiutazása azon személyek vonatkozásában, akik az utazási tilalmi rendeletben felsorolt „engedélyezett” országokból érkeznek.

Turistákra vonatkozó biztonsági előírások

Málta készített egy online prospektust, amely felvázolja azokat a biztonsági intézkedéseket és eljárásokat, amelyeket a máltai kormány minden szálloda, bár, étterem, klub és strand számára előír távolságtartásra és tesztelésre vonatkozóan.

Garantáltan napos időjárásával, vonzó strandokkal, virágzó éjszakai élettel és 7000 évnyi érdekes történelemmel, valamint a mostani egészségügyi helyzethez igazított biztonsági előírásokkal és feltételekkel minden adott Máltán egy felhőtlen vitorlás nyaraláshoz. További információk: www.visitmalta. com