Let’s travel together.

Láttátok már a világ egyik legdrágább karácsonyfáját?

Idén karácsonykor a spanyolországi Espetonában látható az a gyémántokkal, drágakövekkel és designer ékszerekkel díszített karácsonyfa, ami jelenleg a legdrágább fenyő címét viseli. A nem mindennapi dekorációt a Kempinski Hotel Bahia halljában járhatják körbe a vendégek – olvasható a CNN cikkében.

Forrás: Kempinski Hotel Bahia

A 15 millió dollárt érő fát Debbie Wingham tervezte és vörös, fehér, rózsaszín, valamin fekete gyémántokkal rakta tele. De hogy még pazarabb legyen a látvány felkerült az ágakra pár Bulgari, Cartier, Van Cleef & Arpels és Chanel ékszer is. A hab a tortán a 3D-s nyomtatóval készült csokipávák, madártollak, strucctojások és parfümös üvegcsék.

Amint már említettük a Kempinski több milliós fenyője egyedi, de nem az első és valószínűleg nem is az utolsó a méregdrága karácsonyfák sorában. 2010-ben Abu-Dhabi állt a topon az Emirates Palace Hotelban található karkötőkkel, nyakláncokkal és órákkal feldíszített fájával, mely 11 millió dolláros értékével még a Guinness világrekordot is felállította. 2016-ban pedig a tokiói Ginza Tanaka ékszerbolt mutatott be egy 4000 méternyi aranyhuzallal átfont fát, mely a becslések szerint 1,8 millió dollárt ért.


Korábbi karácsonyi cikkeinket itt olvashatjátok:

Túlélőtippek a karácsonyi készülődéshez

Öt gyönyörű, talán még fel sem fedezett osztrák karácsonyi csodavásár!

Meseszép és különleges – Karácsony Szlovákiában