Let’s travel together.

Magyarországra is befut a Skoda elektromos SUV modellje

Megkezdődik a Skoda ENYAQ előértékesítése, így várhatóan már akár kora tavasszal megjelenhetnek az utakon az első modellek.

Az ENYAQ az első tisztán elektromos meghajtású SUV modell a márka történetében, mely november 24-től rendelhető a kereskedésekben. A modell a Volkswagen Csoport moduláris elektromos platformjára (MEB) épül és már a tervezőasztalon is kizárólag elektromos modellként álmodták meg.

A Skoda ENYAQ egy olyan vérbeli, teljesen elektromos modell, melyben kompromisszumok nélkül megfér egymás mellett az elegancia, a sportos kinézet, a márkától megszokott praktikum, és az SUV jelleg. Mindezeket figyelembe igazán különleges helyet foglal el a piacon, hasonló méretű és teljesítményű konkurenst egyelőre aligha találni. Méreteit tekintve, a maga 4649 milliméteres hosszával és 1879 milliméteres szélességével csaknem a KODIAQ méreteivel bír, azonban teljesen elektromos meghajtással biztosítja az SUV élményt. A nagy mérettel együtt tágas utas- és csomagtér szolgálja a kényelmet az egész család számára.

A szórakozásról, és személyre szabhatóságról 10, vagy akár 13 colos kijelzőjű infotainment rendszer gondoskodik, melyen keresztül egyszerűen szabályozható a háromzónás fűtés, vagy akár a vezetőülés masszázsfunkciója. A leglátványosabb mégis a kiterjesztett valóságot használó Head-up Display, amely egy teljesen új korszakot jelent nem csupán az adatok megjelenítésében, de a tájékozódásban is.

A kényelem és a szórakozás mellett az ENYAQ a biztonságról is gondoskodik az utakon: 360 fokos Area View rendszere, parkolási asszisztense, prediktív tempomatja, sávtartó és holttér-figyelő rendszere, segít abban, hogy épségben megérkezzen úticéljához, a kerékpárokat és gyalogosokat felismerő városi vészfék funkció pedig azért felel, hogy az autó a környezete számára is a biztonságos autózás élményét nyújtsa.

Az ENYAQ iV három különböző akkumulátorkapacitással és öt teljesítményváltozattal lép piacra, belevéve a legerősebb összkerekes RS verziót is. Mindezen felül jövőre érkezik az ENYAQ Coupé verziója is, amire szintén izgatott fogadtatás vár.