Let’s travel together.

Málta, egy falatnyi paradicsom

Kristálytiszta tenger, sziklás partok, aprócska homokos öblök, szikrázó napsütés, 7000 év történelem, igazi gasztronómiai élmények, hamisítatlan mediterrán hangulatú szigetek, igazi angol humorral, több hétre elegendő látnivalóval, forgatagos ünnepekkel, egész nyáron és ősszel is garantált meleggel Európa legdélebbi csücskén, MÁLTÁN.

A Földközi-tenger szívében, Budapesttől mindössze kétórányi repülőútra igazi aktív nyaralás vár mindenkit. Málta, egy a Földközi-tenger apróbb szigetcsoportjai közül, mégis markánsan más, mint a többi. Málta, Gozo, Comino valamint az aprócska, lakatlan Cominotto és Filfla szigetek sok természeti és emberalkotta kincseket rejtenek.

Forrás: https://www.gregoryiron.com/maltatour

Az ország temérdek történelmi és természeti látnivalójával, gazdag kultúrájával, színes ünnepeivel, kulturális eseményével, szabadtéri és színházi fesztiváljával az év minden időszakában folyamatos programlehetőségeket biztosít. Egész idényben egymást érik a különböző történelmi korokat idéző utcai felvonulások, zenés ünnepek, tűzijátékok. A legismertebbek az ún. festák. Málta egy erősen katolikus ország több mint 360 templommal. A templomok védőszentjeit igen különös becsben tartják és tiszteletükre színpompás búcsúkat rendeznek. A sziget egész nyáron a festáktól hangos, hisz a templomok nagy száma miatt nincs olyan hétvége, hogy valamelyik templom ne tartaná védőszentje ünnepét.

Forrás: https://www.gregoryiron.com/maltatour

Nem csak a főváros, Valletta katonás rendben megtervezett utcáit, házait, vagy a Nagymesterek Palotáját ismerheti meg, de felfedezheti Málta ősi múltját, földalatti kultikus világát, a világhírű Hypogeumot vagy a megalitikus templomokat. Az időutazásból nem maradhat ki Málta egykori fővárosa Mdina sem, melynek hajdani elővárosában isz. 60 környékén Szt. Pál gyógyított és térített. Gozon járva felfedezhetjük a kisebbik sziget fővárosát, Victoriát vagy a sólepárlókat. A Kék Barlangban csónakázva megcsodálhatjuk a tiszta vízben kirajzolódó korallokat és Valletta mellett behajózhatjuk a Földközi-tenger legnagyobb természetes kikötőjét a Grand Harbourt.

Forrás: https://www.gregoryiron.com/maltatour

Málta kétnyelvű ország – mind a máltai mind az angol hivatalos nyelve Máltának – és mint ilyen bővelkedik a kiváló színvonalú angol nyelviskolákban.

A víz szerelmesei pedig egy nagyon különleges, roncsokban gazdag tenger alatti világot ismerhetnek meg, ha búvárkodásra adják fejüket. Málta egy igazi búvárparadicsom.

Forrás: https://www.gregoryiron.com/maltatour

Aki pedig ezen a héten látogat Máltára, annak javasoljuk a Birgu Fest-tet! Málta naptárának egyik legszebb és legtöbbet fényképezett eseménye során kerül megrendezésre, és mindezt a Birgu Helyi Városháza szervezi. A Birgu Fest és a Birgu by Candlelight ezen a hétvégén visszatér Vittoriosa utcáira. A fényfesztivál, amely Birgu kanyargós középkori utcáit gyertyák ezreinek gyengéd fényével világítja meg, hatalmas élmény!

Málta 7000 éves történelme, kellemes klímája, olaszosra hangolt gasztronómiája évről évre egyre több utazót csábít. Fedezze fel Ön is a Földközi tenger rejtett kincsét, Máltát!