Let’s travel together.

Málta idény nyáron 4 élő zenei fesztivállal várja a koncertrajongókat

Málta, Európa egyik legbiztonságosabb országa – köszönhetően a Covid-19 vírus alacsony máltai esetszámának – jelenleg egyike azon kevés területeknek, ahol biztonsággal lehet nagy létszámú rendezvényt megtartani. A Földközi-tenger közepén, évi több mint 300 napsütéses nappal Málta tökéletes hátteret ad a szabadtéri zenei fesztiváloknak.

Back In The Future egy új, 2-napos fesztivál, ami gondtalan hangulatot és fesztiválkultúrát hoz Máltára augusztus 29-én és 30-án. Az esemény fellépői között köszönthetjük Chase & Status (Jungle DJ Set), DJ EZ (speciális Old Skool Garage előadással w/ MCs), Wiley, Goldie, Congo Natty, Ms. Dynamite, General Levy és még másokat is. A fesztivál Málta két legnépszerűbb koncertarénájában kerül megrendezésre, a Gianpula Village-ben és az Uno Malta klubban. A hétvége teljes programja, jegyvételi és egyéb információk az esemény weboldalán olvashatók.

Escape 2 the Island. A Bass Jam promóció által szervezett eseményen, a Máltai Kiállítási és Konferencia Központban (MFCC), Attard városa mellett, a sziget közepén lép színpadra Aitch, AJ Tracey, Fredo, and Charlie Sloth és még számos előadó augusztus 28-30. között. A rendezvény a Máltai Idegenforgalmi Hivatal és a VisitMalta Events támogatásával jön létre. Jegyek (általános belépő EUR 99-től, VIP belépő EUR 129-től) már elérhetők az esemény weboldalán.

Rhythm and Waves Festival a szabadtéri Gianpula Village-ben kerül megrendezésre és az eseményen, szeptember 4-6. között, olyan sztárok lépnek fel (többek között), mint Andy C, Chase and Status, Netsky, Subfocus, Shy FX, and Wilkinson. Jegyek (általános belépő EUR 119-től, VIP belépő EUR 169-től) az esemény weboldalán vásárolhatók.

The BPM Festival azaz „Bartenders, Promoters, Musicians” (pultosok, reklámosok és zenészek) idei eseményén a legmenőbb underground DJ-k lépnek színpadra a máltai Uno színpadán szeptember 11-13. között. A fellépők listája még nem teljes, de a fesztivál oldalán már több mint 100 előadó neve olvasható, többek között: Adam Beyer, Amelie Lens, ANNA, Charlotte De Witte, Honey Dijon, Maceo Plax és még sokan mások. További részletek az esemény oldalán.

Málta a biztonságos úti cél

Az egészségügyi biztonság fenntartásához az utazók segítségére is szükség van. Ezért a Máltai Turisztikai Minisztérium készített egy online füzetet, ami a legfontosabb információkat és instrukciókat, valamint a szállodákra, éttermekre, bárokra, klubokra és strandokra vonatkozó szabályokat is tartalmazza.
A napfényes Málta, a Földközi-tenger szívében a történelem számos, máig is érintetlen lenyomatát és emlékét őrzi. A szigeteken rendkívüli az UNESCO világörökségi emlékek sűrűsége. Valletta, a máltai lovagok által épített város is világörökségi helyszín, mellesleg 2018-ban Európa Kulturális Fővárosa volt.

Málta 700 éves építészeti öröksége rendkívül gazdag, a világ legrégebbi, ember alkotta szabadon álló kőépületeitől kezdve a johannita idők lovagi emlékein és a brit birodalom korszakának építményein át minden megtalálható, legyen szó védelmi rendszerekről (erődökről), gazdasági vagy vallási, esetleg katonai építményekről. Prehisztorikus, közép- és újkori emlékek sora áll és él egymás mellett, nemegyszer modern környezetben. Mindez fantasztikus napfényes idővel, ragyogó kék tengerrel és vonzó tengerpartokkal fűszerezve. Naprakész magyar nyelvű hírekért és információkért keresse a VisitMalta képviselet magyar közösségi oldalát.