Let’s travel together.

Már megcsodálhatók a 2020-as kínai jégfesztivál palotái

Az északkelet-kínai Hejlungcsiang tartomány fővárosában, Harbinban évről-évre egyre népszerűbb lesz a Nemzetközi Jég- és Hófesztivál. Az idei fesztivál már 2019. december 25-én elkezdődött, de a nagyközönség előtt hivatalosan 2020. január 5-én nyitották meg és egészen 2020. február 25-ig látogatható. A legszebb és izgalmasabb helyszín továbbra is a Harbin Jég és Hó Világ – de a vendégeknek lehetősége van síelni, korcsolyázni, jégfocizni és biciklizni is a területen.

Harbin egyébként azért alkalmas a fesztivál megtartására, mert Szibériához való közelsége miatt januárban a mínusz 30 Celsius fok sem ritka. A statisztikák szerint itt a leghidegebb és a leghosszabb a tél Kínában, 4-5 hónapon keresztül tartósan -15, vagy akár -30 fokos fagyok is előfordulnak – olvasható a CNN Travel oldalán.
Az eseményre már hetek óta épülnek az állatokat, rajzfilmfigurákat, híres épületeket és tájakat ábrázoló hatalmas jégszobrok, amelyek éjszakánként színes fényekkel átvilágítva nyújtanak különösen pazar látványt. Emellett azonban – a belépőjegyünkkel – részt vehetünk a nemzetközi hószobrászat expón, megcsodálhatjuk a jéglámpás felvonulást, szórakozhatunk a jég és hóvidámparkban és még a jég bár és jég étterem fogásait is kipróbálhatjuk. Nem tagadás, nem olcsó mulatság részt venni a fesztiválon – egy éve a felnőtt belépődíj 13 000 forint volt; de az biztos, hogy felejthetetlen élmény, már a képeket is elnézve.

Viszont az is tény, hogy a jégfesztivál környékén és a városban sok olyan program, kiállítás, jeges-havas esemény történik, ami teljesen ingyenesen látogatható.

Harbin városában az első jég- és hófesztivált 1985-ben szervezték meg. Az idei, vagyis a 35. fesztivált úgy készítették elő a szervezők, hogy bekerülhessenek vele a világ legismertebb téli fesztiváljai közé – oda ahol a japán Sapporói Téli Fesztivál, a kanadai Quebec Téli Karnevál és a norvég Holmenkollen Sífesztivál is áll.