Let’s travel together.

Még feldíszíthetjük a város egyik legérdekesebb karácsonyfáját

Városháza Park környékének jó pár éve saját, önálló karácsonyi vására van, ami a visszajelzések szerint a többi, nagy adventi vásárral is felveheti a versenyt. A fényfüzérek és az adventi koszorú fényében találunk itt kis ajándékokat, kézzel készült finomságokat és a fűtött hüttében pedig gyerekprogramok, bábszínház, kézműves foglalkozások és egyedi koncertek várnak ránk. De a tér ad helyet évről évre Budapest hivatalos karácsonyfájának is.

Az építés közben – Telenor/Facebook.com

Idén a Telenor rukkolt elő egy különleges installációval, ami az elő karácsonyi kampányának a részét is képezi. A Hiperfa névre keresztelt hófehér, fából felépített karácsonyfa lényege, hogy csak akkor ölt színpompás külsőt sötétedés után, ha elegen összegyűlnek körülötte.

A 10 méteres alkotást Szőke Gábor Miklós szobrász építette, akit gigantikus állatszobrai miatt ismerhetünk. Ő tervezte a Fradi óriási acélsasát, a Várkert Bazárnál Ugró oroszlánt  továbbá a  Super Bowl-résztvevő Atlanta Falcons stadionjának  huszonegy méter széles, tizenhárom méter magas sólymát is.

Csak együtt indíthatóak be a karácsonyi fények

A Hiperfa annyiban különbözik ezektől az alkotásoktól, hogy nem csak fényfestést lehet rájuk vetíteni, hanem az eléje helyezett dobogókról szó szerint életre lehet kelteni a fényeit. Ha hatan egyszerre lépnek a fellépőkre, akkor elindul a zene, és különleges fényfestés kezdődik a felületén. Az üzenet pedig egyértelmű: karácsonykor együtt lenni jó.

Az alkotás december végéig látható és indítható be a Városháza parkban – olvasható a Telenor oldalán. A fényfestésből többféle verzió létezik, lassabb, érzelmesebb, de van olyan változat is, ami viccesre veszi a figurát. Ilyenkor ugráló csúnyapulcsi-szarvasra és jópofa mókusokra számíthatunk.