Let’s travel together.

Megnyílt a világ első vers-gyógyszertára

Az angliai Shropshire megye Bishop’s Castle nevű kis településén járunk. A kreatív írást tanult és a költészetve fülig szerelmes Deborah Alma költő, egyszer csak gondolt egyet, és úgy döntött, hogy megnyit egy olyan gyógyszertárat, ahol tabletták helyett inkább verseket ír fel a “betegeknek”. A Sky News cikkéből kiderült, hogy Alma úgy gondolja, a költészet segíthet számos érzelmi zavar enyhítésében; kezelhető vele például a kimerültség, a stressz és a megtört szív is.

Forrás: Emergency Poet & Poetry Pharmacy / FB

Ezt a gondolatmenetét pedig az támasztja alá, hogy mikor korábban demenciás betegek mellett dolgozott ápolóként, a jól megválasztott költészet láthatóan képes volt megváltoztatni az emberek hangulatát. Boltjában is hangulatok szerint rendezi el a könyveit, amelyekkel „gyógyít”.

A gyógyítás menete egy beszélgetéssel kezdődik, miután a gyógyszertárba betérő „páciens” segítséget kér a költőnőtől. A konzultációs szobában egy kicsit elbeszélgetnek egymással, kiderül mi a panasz és milyen megoldás jöhet szóba; ezután Alma kiválasztja a legmegfelelőbb gyógyír-verset.

Azt hiszem, ez egy készség, hogy a megfelelő verset a megfelelő személynek juttassam el, miután egy kicsit megismerem őket és beszélgetek velük

– mondta el a költőnő.

Forrás: Emergency Poet & Poetry Pharmacy / FB

Miután végre “élet és fény” járta át a nemrég megnyitott Vers Patikát (Poetry Pharmacy), a költőnő – ahogy ő fogalmazott – egy őrült pillanatában megvett egy mentőautót és elindította a „sürgősségi költő” szolgáltatást. Öreg mentőautóját ki lehet bérelni fesztiválokra és kulturális rendezvényekre, ahol Alma aztán patikáriusként verseket szolgáltat a kocsi hátsó ajtajából.