Let’s travel together.

Megújult a Kis-Balaton Látogatóközpont

Átadták a mintegy 1,2 milliárd forintból épített Kis-Balaton Látogatóközpontot, ahonnan elektromos járművel vagy akár kenuval és kajakkal is felfedezhető a térség.

A Kis-Balaton Látogatóközpont kialakításának keretében már tavaly megújult a Diás-szigeten a Fekete István Emlékhely, a most átadott beruházás pedig modern, 21. századi módon mutatja be a nagy jelentőségű, fokozottan védett nemzeti parki tájegység értékeit. Puskás Zoltán, a BFNPI igazgatója az avatáson arra emlékeztetett, hogy a Kis-Balaton nemzeti parkként, természetvédelmi területként “a természet szentélye”, ahol számtalan állatfaj mellett több mint 300-féle madár fészkel, köztük a hazai természetvédelem címerállata, a nagykócsag.

A Kis-Balaton Látogatóközpont interaktív kiállítása
MTI/Varga György

Az igazgatóság eddig 14 bemutatóhelyet és három látogatóközpontot tartott fent, ahol évente mintegy 450 ezer látogatót fogad. A tizenötödikként látogatható Kis-Balaton Látogatóközpontból elektromos járművel vagy akár kenuval és kajakkal is felfedezhető a Kis-Balaton – ismertette az igazgató. (MTI)