Let’s travel together.

Méltó megemlékezés és interaktív kiállítás a Mohácsi Emlékhelyen

A Mohácsi Nemzeti Emlékhely tömegsírjainak tudományos vizsgálatát azért kezdik le 2019-ben, hogy a hős katonák fél évezreddel a csatát követően méltó módon kapják meg a végtisztességet, továbbá, hogy a Mohácsi Nemzeti Emlékhely méltó módon, a nemzeti kegyeleti szempontoknak megfelelően egy teljesen új interaktív kiállítás keretében mutassa be a látogatóknak a magyarság egyik legfontosabb sorsfordító történelmi eseményét. A nagyszabású, jövőbeli tárlathoz felhasználják majd a legújabb antropológiai-, régészeti- és történészi kutatások eredményeit.

Forrás: Mohácsi Nemzeti Emlékhely / FB

A vizsgálatok és feltárások munkálatai nagy valószínűséggel 2025-ig tartanak majd. A munkálatokat az emlékhely fenntartója, a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság az Agrárminisztérium támogatásával kezdeményezte és finanszírozza. A feltárásokat pedig a Janus Pannonius Múzeum régészei és a Magyar Természettudományi Múzeum antropológusai végzik.

Forrás: Mohácsi Nemzeti Emlékhely / FB

A kutatási program és a feltárás minden egyes eseményét egyeztetik a Nemzeti Örökség Intézetével. A Mohácsi Nemzeti Emlékhely látogatóinak pedig jó hír, hogy a feltárások és a kutatások ideje alatt a Nemzeti Emlékhely változatlan nyitvatartási idővel a szokott rendben működik tovább.


INFÓ:

A Nemzeti Emlékhelyet télen minden nap 9-től délután 16 óráig látogathatjuk meg.

A normál belépőjegy ára 1 800 forint / Fő; a kedvezményes (diák, nyugdíjas, pedagógus) jegyek pedig 1 500 forintért válthatók.

Web: mohacsiemlekhely.hu

Cím: 7785 Mohács-Sátorhely