Let’s travel together.

Merész autók, merész túrázóknak – terepjáróálmok a Toyotától

Kalandoroknak készült autókkal állt elő a Toyota. Az egyik egy 2023-as Toyota Sequoia Limited TRD Off-Road, míg a másik egy 2022-es Toyota Tundra Limited alapjaira épül.

Az Orion csillagkép után elnevezett Tundra inkább a hosszabb utazások igényeit figyelembe véve épült, de komoly terepre is felkészítették: 5,4 tonnás csörlőt, alvázvédő burkolatokat és oldallépcsőket is kapott az autó. Szintén helyet kaptak az autón a Rigid Industries világítási kiegészítői, amelyek sora ködlámpákkal is bővült.

Az Orion Tundra egy REDARC RedVision akkumulátormenedzsment-rendszert is kapott két fűtött lítium-ion akkuval és két, egyenként 200-wattos REDARC napelemmel, amelyek nem csak eszközök töltéséhez, hanem a hűtők és számítógépek áramellátásához is biztosítják az energiát. Van fűtött alvóhely is: itt kap szerepet a teljes méretű Alu-Cab vászonsátor a Webasto Evo 40 állófűtésrendszerével kombinálva. Ezt egészíti ki az Alu-Cab 50 literes ivóvíztartálya, egy kompresszor, egy 40 literes hűtőszekrény, négy Rigid DC lámpa, egy beltéri tárolórendszer, egy VHF/UHF kétcsatornás D-STAR rádióvevő, valamint egy Starlink RV szatelitcsomag.

Hasonlóan különlegesre sikerült a Westcott Designs alapítói, Jeff és Jessica Westcott által összeállított és bemutatott Sequoia is, ami közel 8 centis emeléssel és hatalmas terepgumikkal rendelkezik.