Let’s travel together.

Minden évszakban jó választás, újra felkerestük a Thermal Hotel Visegrádot

A Dunakanyar szépsége és gazdag történelmi múltja varázslattal teli. Mikor először hajóztunk ide – mert hogy Budapestről minden nap reggel 9-kor indul hajó a Vigadó térről és 12 óra 20 perckor köt ki Visegrádon – már hullottak a falevelek és túrázni indult a család.

Őszi élmények

Kellemes indiánnyár volt, melengető légfuvallatokkal. Az egész család talált magának érdekes időtöltést; ketten lemaradtak és benéztek a Visegrádi Turisztikai Információs Irodához, ahol a kézműveseket is meglehet nézni munka közben, a többiek pedig tovább gyalogoltak a vár felé. Már messziről hallottuk a lovagi torna hangjait. Mi most nem ültünk be az Alsóvár szabadtéri színpadához, ezt a programot meghagytuk télire, amikor a Salamon toronyban vártak minket finom gőzölgő forralt borral és teával.

Pazar pihenőszoba

A nagy séta után nem vágytunk másra, csak hogy elfoglaljuk a szállásunkat. A Thermal Hotel Visegrádban már várt ránk a családi szoba, amit előzőleg lefoglaltunk. Ez lényegében két tágas, kétágyas szoba, köztük egy ajtóval. Így együtt lehet az egész csapat, de mégis van lehetőség egy kis elkülönülésre. Ezután az őszi hétvége után döntöttük el, hogy állandó vendégei leszünk a Dunakanyar egyik legszebb városának és a Thermal Hotel Visegrádnak. És így is lett.

Visi-móka

A legjobb az egészben, hogy gyerekeinkre izgalmas programok vártak, télen-nyáron egyaránt a hét minden napján. Visi Mókus kabalafigura szórakoztatta őket a játszóházban, vagy a szabadtéri játszótéren. Animátorokkal kézműveskedtek, vízi játékokkal szórakoztak, bábszínház és interaktív bemutatók is voltak a repertoáron. Nem maradhatott ki a mini disco sem, a langymeleg nyári estéken. Így mi felnőttek felszabadultan élvezhettünk egy-egy páros masszázst, vagy kipróbálhattuk a mesés koktélokat a bárpultnál.

Téli melengető fürdőzés

Legközelebb télen tértünk vissza, amikor a Nagyvillám-Kilátó melletti bobpályákat próbáltuk ki a hegyoldalban. Az alpesi bob felejthetetlen élmény, és még plexi tetőt is kaptunk a fejünk fölé, mikor hullani kezdett a hó. Kicsit átfázva, de az adrenalintól azért felpörgetve tértünk vissza a szállodába, ahol azonnal benyomultunk a wellness részlegre. Kipróbáltuk a meleg vizes medencéket, az élmény medencét, még a gyerek medencébe is jutott valaki a családból. A szauna, a gőzkamra és a pihenőszoba pedig teljessé tették az élményt. A gyerekekre később várt a játszószoba. A nagyobbak pedig az X-Box részlegen találtak játékokat.

Bicikli-túra és lazulás a medencében

Tavasszal és nyáron rábíztuk magunkat a hotelre, ugyanis nem akartunk saját bicikliket szállítani a hajón, így inkább béreltünk párat a hoteltől. Tíz kerékpár közül választhattunk, a flottában volt 4 férfi, 5 női és 1 gyermek kerékpár, amiknek a napi kölcsönzési díja 2500 forintba került. Ennyiért az egész területet bejárhattuk. Elkerekeztünk az Apátkúti-völgybe, megnéztük az erdei iskolát és a Silvanus Panoráma Étterem teraszáról egy üdítővel a kezünkben megpihentünk a Dunakanyar felett. Mivel már tavasszal is elég meleg volt, a hotel kültéri medencéiben volt, hogy egy egész délelőttön keresztül elhűsöltünk, és egyáltalán nem szégyelltük magunkat a semmittevés miatt…


Elérhetőségek:

Thermal Hotel Visegrád****superior

Web: www.thv.hu

Email: info@thv.hu

Tel: +36 26-801-900