Let’s travel together.

Módosulnak a beutazási feltételek Hollandiába

A Holland kormány döntése értelmében március 16-tól változnak az országba belépés feltételei – hívta fel az utazók figyelmét a KLM légitársaság.

A Hollandiába utazóknak ezentúl a beszállítás időpontjához képest 24 óránál nem régebbi negatív PCR teszttel, vagy a beszállításhoz képest 24 óránál nem régebben elvégzett negatív gyorsteszttel és a Hollandiába érkezéstől számított 72 óránál nem régebben elvégzett negatív PCR teszttel kell rendelkezniük.

A Schipolon átszálló, vagyis tranzit utasoknak az Amszterdamba érkezéstől számított 72 óránál nem régebbi negatív PCR tesztre lesz szükségük, antigén gyorstesztre nem. A negatív teszteredményről szóló igazolást angol, német, francia, olasz, portugál, spanyol és holland nyelven fogadják el a hatóságok. A szabályok csak 12 éven felüliekre vonatkoznak.

A KLM Holland Királyi Légitársaság több intézkedést is bevezetett a koronavírus-járvány kapcsán. Az utasokat a légitársaság a járat indulása előtt legkésőbb 48 órával tájékoztatja a teendőkről, fontos tudnivalókról. Mivel az utasfelvétel, a biztonsági ellenőrzés és a beszállítás is hosszabb lehet a szokásosnál, érdemes az európai járatok esetében az indulás előtt 2 órával a repülőtérre érkezni. Emellett a KLM azt javasolja, hogy az utasok a járat indulása előtt, online végezzék el az utasfelvételt.

A repülőtéren, illetve a repülőgép fedélzetén mindig kötelező az orrot és szájat eltakaró maszk viselése. Ez alól a 10 éven aluliak, illetve azok mentesülnek, akik egészségügyi okokból nem hordhatnak maszkot. A KLM repülőgépei HEPA-szűrőkkel vannak felszerelve, amelyek képesek a baktériumok és vírusok (és így a koronavírusokat is) 99 százalékát kiszűrni. Minden repülőgép fedélzetét minden nap engedélyezett szerekkel fertőtlenítik. Nagy hangsúlyt fektetnek azokra a felületekre, amelyeket az utasok, illetve légiutas-kísérők megérithetnek.

A felszolgálás január 27-e óta kisebb változtatások mellett ismét a megszokott módon történik, az utasok újra élvezhetik a KLM által felszolgált ételeket is italokat. A megújult menü összeállításánál a fenntarthatóság és az egészséges étrend volt a fő szempont. Az utasok kézfertőtlenítőt és törlőkendőt is kapnak. A légiutas-kísérők a megérkezés után arra kérik az utasokat, hogy mindaddig maradjanak ülve, amíg az előttük lévő utas nem vette magához a kézipoggyászát és nem indult el a kijárat felé.