Let’s travel together.

Nagyszabású koncerttel újra Budapesten Mireille Mathieu

Mireille Mathieu-t aligha kell bemutatni a magyar közönségnek, főleg a két éve adott sikeres koncertje után. Edith Piaf reinkarnációjától a provence-i pacsirtán át a szeretet énekesnőjéig megannyi jelzővel illették Avignon híres szülöttét. Pályafutásának 54 éve alatt 1400 dalt énekelt és több mint 130 millió albumot adott el. Maratoni koncertturnék, hatalmas rendezvények fellépőjeként sokezres tömegek előtt énekelt, legutóbb Párizsban, az Eiffel-torony előtt. Tavasszal pedig Budapestre látogat, melynek során a Cseh Nemzeti Filharmónia kíséretében, valamint több meglepetés vendéggel lép majd színpadra.

Izgatottan várom a budapesti fellépést. A város lenyűgöző, az emberek csodásak. A magyar közönség szeretete páratlan e Földön. Ígérem, meg fogom hálálni

– mondta a kilenc nyelven éneklő francia világsztár.

Mathieu jó kapcsolatot ápol egyházi és világi vezetőkkel is, különösképpen az orosz elnökkel. Putyin levélben rendszeresen felköszönti őt születésnapja alkalmából. „Büszke vagyok az orosz vezető nagyvonalú gesztusára. Hosszan tartó szerelmi kapcsolat fűz az orosz közönséghez. A hatvanas években első francia vendégművészként turnéztam a Szovjetunióban, és számos alkalommal énekeltem a Vörös Hadsereg kórusának a kíséretében. Mindig kivételezett fogadtatásban részesültem” – elevenítette fel az énekesnő.

Forrás: Youtube.com

Mireille Mathieu 2020. március 3-án a Cseh Nemzeti Filharmónia kíséretével, valamint több meglepetés vendéggel lép majd színpadra a Papp László Sportarénában.