Let’s travel together.

Nemsokára láthatjuk a világ legnagyobb digitális múzeumát

A világ legnagyobb digitális múzeuma akkor a méreteket ölt majd a világhírű festmények és a legmodernebb technika rajongóinak örömére, amekkorát még nem láttunk. A hatalmas, félig a föld alá épített, bunkerszerű komplexumban, amit eredetileg is medencékkel tagoltak, tengeralattjárók várakoztak bevetésre. 2020. április 17-től azonban lélegzetelállító festmények borítják majd be a falait.

Az új múzeum egyébként pont ezekről az említett medencékről kapta a nevét. A Bassins de Lumières központ több mint 13 ezer négyzetméteres tereit digitálisan, a lehető legjobb minőségben vetített műtárgyak és kortárs művészeti alkotások töltik majd meg.

Kézzel foghatóvá válik a művészet –  Bordeaux.fr / Youtube.com

A látogatók négy nagy, részben vízzel feltöltött medencét kereshetnek majd fel, melyek fölött rámpákon lehet sétálgatni. Ez adja majd azt az érzetet, mintha mi is részei lennénk a vízben tükröződő műalkotásoknak – írja a svéd Expressen.

Az állandó kiállítások a legnagyobb klasszikus mesterek munkáira összpontosítanak, míg az időszakos tárlatokon a modern műveket ismerhetjük majd meg egészen más szemszögből, mint eddig. Az első hosszú távú kiállítás főszereplője Gustav Klimt lesz, míg az időszakosé Paul Klee. A nyitótéma a vizuális művészet és a zene szoros kapcsolata.

A Bassins de Lumières 2020. április 17-én nyílik meg Bordeaux-ban. A nyitórendezvény témája pedig az Ocean Data lesz, melynek lényege, hogy mesterséges intelligenciát felhasználva egy egyedi, digitális mű jön létre a falakon, amelyet a tenger, a fény és a mozgás algoritmusai generálnak.


Kapcsolódó cikkek:

Franciaország legszebb városkái

Elveszni Dél-Franciaország festői vidékén