Let’s travel together.

Őszi-téli felüdülés a csobbanás örömével: Aquaworld Resort Budapest a családi vízi élménypark

Ha már beköszöntött az ősz, a tél és az iskolaszezon, különösen fontos, hogy a család időnként megpihenjen. Olyan élményforrást keresve, ahol a mozgás, a fürdés öröme mellett mindenki azzal foglalkozhat, amivel szeretne. Az együtt töltött idő megkoronázásaként pedig jöhet a közös kalandozás a fővárosban, ahol a hidegebb évszakokban is számtalan élmény várja az utazókat. Mindehhez nem is találni tökéletesebb közös pontot a fedett vízibirodalommal rendelkező Aquaworld Resort Budapestnél, ahol a vizes örömöket a hatalmas élményfürdő, a városlátogatást a budapesti belváros közelsége garantálja.

Miközben a leghidegebb napokon is a nyarat idéző, fedett vízibirodalomban, az Aquaworldben a gyerekek az UFO-csúszdás száguldást szerették a legjobban, nekünk szülőknek, az volt a legnagyobb élmény, amikor a svédasztalos szállodai vacsora után, fél óra múlva már a budai Várban voltunk a családdal, hogy csodás sétát tegyünk Budapest történelmi épületei között. Búcsúzóul pedig a Halászbástyáról az esti Pest fényeiben gyönyörködve induljunk vissza az Aquaworld Resort Budapestbe.

Garantált többgenerációs családi élmények

A színvilágát, stílusát, az attrakciók bőségét tekintve az amerikai témaparkokat is idéző Aquaworld üdülőbirodalom a főváros szélén hatalmas, ingyenes parkolóval várja az M0-s autóút felől, közvetlen sztrádacsatlakozással érkező vendégeit. Miután a bejelentkezésen hamar túljutottunk, már fent is voltunk az összenyitható családi szobában, ahol a szülőkre és a két gyerekre is tökéletes kényelem vár a vízikomplexumra nyíló kilátással. Kisgyermekes barátaink pedig annak is örültek, hogy a családbarát szállodában a gyerekágy és a pelenkázó mellett még a cumisüveg-melegítő, a fürdetőkád és vízforraló is a szoba alapfelszereltségéhez tartozik.

Az Aquaworld Resort Budapestben hamar kialakult a napirendünk. Az Aquaworld versenyméretű úszómedencéjében kezdtem a napot, amit már a családdal együtt a kiadós családi reggeli követett. Majd a közvetlen átjárást kihasználva már a családdal együtt vettük az irányt a szállodából a 4000 négyzetméteres vízfelületével Európa legnagyobb élményfürdői közé tartozó Aquaworldbe. Ahol először a Családi csúszdához indultunk, majd sorban élveztük ki a 11 darab, összesen egy kilométer hosszú óriáscsúszda és a 15 medence és a sodrófolyosó közül azt, amihez éppen kedvünk volt.

Vízibirodalmi attrakciók

A választás egyszerre volt könnyű és nehéz, mert annyiféle élményforrás közül lehet választani. Elég, ha csak a csúszdaparkra gondolunk, ahol a Családi csúszdán a család minden tagja egyszerre és biztonságosan élvezheti a vízi csúszás örömét. A Hegyi patakon a matraccal lecsúszás és a végén a csobbanás jelenti az élményt, míg a Hagymában az, hogy a csúszás végén egy olyan hagymakupolában forgunk, amiből egy két méter mély medencébe csobbanunk. Az UFO kétszemélyes matracán a család két tagja tud egyszerre leszáguldani, míg a Szivárvány izgalmát az adja, hogy a matracon csúszva rögtön a sötét csőben siklik az ember, és csak ezt követően jön szembe a csúszdacső színes látványvilága.

A Fekete lyukban is a sötét csőben száguldunk a gumiszőnyegen, hogy aztán a kék-fehér megvilágítású karikaszakaszon még erőteljesebbnek érzékeljük a sebességünket. A nehezebb pályák közé tartozó, az ötödik emeletről induló csúszdák közül a Kamikaze a trópusi szél erejével zúdítja át az embert a kalandfolyosón, míg a szintén bátrabbaknak való Repülő szőnyeg és a Forgószél esetében a sötét és a fényes, színes csúszdarész többszöri váltakozása mellett még a hatalmas szintkülönbség is fokozza a műanyag szőnyegen csúszás élvezetét.

Az Aquaworldben persze a legkisebbek sem maradnak csúszdaélmények nélkül, hiszen a Dzsungel, a Polip, a Kígyó és a Hullám biztonságos vízi örömöket garantáló örömforrás a számukra. Ha pedig másfajta élményeket szeretnének a kicsik és a nagyobbak, akkor a Bongo Kids Club játszóház, illetve a Gaming Room biztosítja az élményeket az X-boksszal, a csocsóval, a biliárddal és dartsszal.

Relaxáció a kalandozás örömével

Miután az Aquaworld önkiszolgáló éttermében megebédeltünk, a családi program kettévált. A gyerekek továbbra is a csúszdák és a medencék vízibirodalmi élményeit élvezték, mi, szülők a nyugalmat keresve a szálloda diszkrétebb élményfürdőjét, az Oriental Spát választottuk, ahol az üvegfalakkal határolt kör alakú relaxációs medence belső, valamint a külső része a pezsgőfürdő szekcióval már a teljes kikapcsolódásról szól. Éppen úgy, ahogy a mandalamedence szentélyszerűen kialakított félhomályos tere és az innen nyíló szaunavilág – a hamamfürdővel, a finn szaunával, a gőzkamrával – is a tökéletes kikapcsolódást szolgálja.

A megújulás élményét emellett a wellnessközpont szépségfarmja garantálja a testszépítő programokkal és a kozmetikával, míg az aerobikterem, a két squashpálya és a kültéri teniszpálya pedig azoknak szól, akik a nyaralásuk alatt sem akarnak lemondani a sportolás öröméről.

A svédasztalos vacsora után pedig külön öröm volt, hogy ezúttal úgy érkeztünk a fővárosba, hogy végre annak felfedezésére is jutott időnk. Esténként így jutott idő a belvárosi sétára, a megújuló budai Vár, a Parlament, és az advent idején már csodás fényárban úszó Andrássy út eddig nem látott szépségeinek felfedezésére. Amit a téli napokon még azzal is megkoronázhatunk, hogy a Városligeti Műjégpálya jegén az egész család a Vajdahunyad várának tövében élvezheti ki a korcsolyázás örömét.