Let’s travel together.

Öt kérdés, öt válasz – és aki felel: Csapody Balázs, a balatonszemesi Kistücsök Étterem tulajdonosa

Bízunk benne, hogy a tavasz végére, a nyárra már túl leszünk a járványhelyzet nehezén, és újraindul a turizmus, vendéglátás! – mondja Csapody Balázs, a balatonszemesi Kistücsök Étterem tulajdonosa.

1. Mit terveznek, mit várnak 2021-től?

2021 májusára tervezzük az étterem mellett épülő szálláshelyünk megnyitását, ami egy igazi gasztronómiai bázis lesz. 19 szoba, 2 lakosztály, egy élményfőzésekkel , tematikus vacsorákkal működő séfszoba és delikátesz bolt lesz itt. Természetesen pihenni is lehet, élvezni a medence mellett a nyugalmat, szaunázni vagy egy kicsit sportolni, kerékpározni, nagy sétákat tenni a csodálatos Balatonszemesen.

2. Mikorra várja, hogy a belföldi utazás újraindul Magyarországon? És miért akkor?

Mi nagyon bízunk benne, hogy a tavasz végére, a nyárra már túl leszünk a járványhelyzet nehezén, és újraindul a turizmus, vendéglátás! Most ezért nagyon fontos hogy vigyázzunk, és oltassuk be magunkat a vírus ellen.

3. Mikorra várja a külföldi turisták magyarországi megjelenését, a budapesti turizmus újraindulását?

Én itt is azt várom, hogy a nyáron elindul a budapesti turizmus, és jönni kezdenek a külföldi turisták.

4. Felújítások, programok és ajánlatok kapcsán mivel készülnek a belföldi – és a külföldi -, turizmus újraindulására?

Mi a beruházásainkkal készülünk egy felívelő szakaszra, a szálláshely beruházásunkon kívül átalakítjuk a kerthelyiségünket és egy télikertet is kialakítunk benne, ami akár egész évben használható.

5. Ön szerint az utazási szolgáltatók elvárnak-e friss PCR tesztet, vagy oltási igazolást az ügyvfeleiktől, vendégeiktől?

A szállodai,éttermi szektorban nem hiszem hogy ez elvárás lenne, de az utazásoknál, a légitársaságoknál nagyon valószínű.