Let’s travel together.

Remek utazóautókkal bővült a VW kínálata

Két világpremiert is tartott a Volkswagen a közelmúltban: a Golf kombiváltozata mellett megjelent azAlltrack kivitel. Mindkettő ideális utazóautó.

Az előző generációs modellhez képest az új Golf Variant a külső kialakítás következtében sokkal letisztultabbá és dinamikusabbá vált. Az elülső rész egyértelműen megmutatja szoros kapcsolatát az új Golffal. A hátsó részen a laposabbá váló tető résszel, valamint a kupé jellegű, szögletes hátsó ablakkal a Variant egyedi jellege is kitűnik. Az új Golf Variant 4.633 mm hosszú, tengelytávja 2.686 mm, azaz 66 mm-rel nagyobb az elődhöz képest. Ez a hosszanti növekedés átrendezi az arányokat, és a Golf Variant hosszúkésabbnak és laposabbnak tűnik. A fényszórók és a hátsó lámpák minden változatnál LED technológiával rendelkeznek.

A megnövekedett hosszúság és tengelytáv kedvezően hat a Golf Variant belső terére. Öt utas kényelmesen utazhat az új Golf Variantban, mivel a hosszabb tengelytáv kínálta lehetőséget szinte teljes egészében a belső térben használják fel. A belső hossz 48 mm-rel 1.798 mm-re nő. Ezáltal a lábtér is 48 mm-rel növekszik, így az extra hely észrevehetően pozitív hatást fejt ki, különösen hátul. Az utasok poggyászaikat a nagyméretű csomagtérben helyezhetik el, mely a hátsó ülés háttámlájának felső széléig megrakva 611 liter tárhelyet kínál (6 literrel többet a Golf Variant 7-hez képest). Az ülés háttámlájához csatolt integrált csomagtér hálóval a tető vonaláig rakodott csomagtér térfogata 1642 literre nő – ami 22 literes növekedés. Ha az utas mindkét keze elfoglalt a bevásárló szatyrokkal vagy a poggyásszal, az opcionálisan kapható, elektromosan működtetett hátsó csomagtérajtó alternatív módon, az érzékelő által vezérelt csomagtérnyitóval nyitható a Golf Variant hátsó lökhárítója előtti lábmozdulattal.

Újdonság akad a hajtásláncban is. Az eTSI-t 48 V technológiával és 7 sebességes dupla tengelykapcsolós sebességváltóval új, mild-hibrid hajtásrendszert alkot. Az új eTSI előnyei között szerepel a lényegesen alacsonyabb fogyasztás, mivel a Golf Variant amikor csak lehetséges kikapcsolja a turbófeltöltős közvetlen befecskendezésű benzinmotort, hogy menetközben ne keletkezzen helyi kibocsátás.

A Golf Alltrack második generációját is piacra dobják az új Golf Variant-tal együtt. A manapság Crossover változatnak hívott autókhoz hasonlóan a Golf Variant és az SUV közötti autóként az új Golf Alltrack alapfelszereltségként állandó összkerék-hajtással (4MOTION) megnövelt hasmagassággal, terepes megjelenéssel, speciális lökhárítókkal és egyedi belsővel jelenik meg a piacon. Ezzel a felszereltséggel a jármű igazán univerzálisnak bizonyul a burkolt utakon túl is, és az állandó összkerékhajtásnak köszönhetően vontató járműként is alkalmas, maximálisan 2000 kg vontatási kapacitással. Minden egyéb szempontból a Golf Alltrack technikailag megegyezik az új Golf Variant-tal: a digitalizált pilótafülke az alapfunkciók mellett opcionális segédrendszereket is tartalmaz, mint például a Travel Assist (támogatott vezetés 210 km / h-ig) és az új IQ.LIGHT LED-mátrix fényszórók.

A Golf Variant 1993 óta állandó része a Golf termékcsaládnak, eladásai mintegy 3 millió darabot értek el. A mai napig a modelln öt generációját forgalmazták, amelyek mindegyike a mindenkori Golf ferdehátú változatának platformján alapszik. A minden igényt kielégítő modelleket Wolfsburgban gyártják.