Let’s travel together.

Tanyacsárda: a legendás Sobri-féle halászlé visszatér

Ez a Sobri Jóska nem az a Sobri Jóska, a bakonyi betyár. De a Sobri-féle halászlé így is garantáltan betyárosan jó, amit ismét mindenki megízlelhet, aki október 15.-én és 16.-án, illetve 22.-én és 23.-án a hagyományos Sobri Halnapok vendég lesz a Lajosmizsei Öreg Tanyacsárdában.

A mára fogalommá vált „Sobri-féle” halászlé egyben egy legendás barátsággal is már összeforrt, hiszen „Magyarország Örökös Halfőző bajnoka”, a bajai Sobri Jóska a múlt század nyolcvanas évektől kezdve egészen haláláig, rendszeres „főzőművész” vendége volt a lajosmizsei Öreg Tanyacsárdának, ahol minden alkalommal nagy sikerrel tálalták fel az általa ott elkészített halászlevet.

Szerencsére a hagyomány máig is tovább él. Ennek szellemében pedig Lajosmizsén ismét megkóstolhatják a Sobri módra, nyílt lángon főtt, gyufatésztával tálalt halászlét azok, akik tudják milyen az igazi. Illetve azok is, akik most szeretnék megtudni, milyen is ez a klasszikus magyar étel úgy, ahogyan azt valóban el kell készíteni.

Az október 15.-én és 16.-án, illetve 22.-én és 23.-án sorra kerülő Sobri Halnapok alkalmából a Lajosmizsei Öreg Tanyacsárdában természetesen ezúttal sem csak a főszereplő Sobri Halászlé kerül a terítékre: a halnapok ételkínálatában más, kifejezetten erre az alkalomra elkészített halspecialitásokat – közte az igazi különlegességnek számító haltepertőt – is feltálalnak.

é.m.z.