Let’s travel together.

Te is eljutnál a Sarkkör legszebb vidékeire? Jelentkezz most!

A jelentkezők 2019. november 14. és december 10. között tölthetik fel pályázatukat az esemény honlapjára, és ugyanebben az időszakban kampányolhatnak a közönségszavazatok begyűjtéséért is. A világ 10 régiójából összesen 20 szerencsés pályázó fedezheti majd fel jövőre kutyaszánon a Sarkkör vadregényes tájait. Magyarország különösen sikeres ezen a megmérettetésen, a közép-kelet-európai régiót ugyanis az elmúlt négy évben minden alkalommal hazai résztvevő képviselte a Fjällräven Polaron.

Forrás: Fjallraven Polar

A Fjällräven Polar túráját közel 200 jól kiképzett szánhúzó kutya, izgalmas kalandok és életre szóló élmények jellemzik. Az út a hófödte hegyekkel körülvett Signaldalen völgyből indul, és Väkkäräjärviban fejeződik be, ahol szaunával és vacsorával várják a befutókat. Az ötnapos, több száz kilométeres expedíció során a résztvevők kutyaszánon járják be az északi sarkkör legszebb vidékeit.

 

A legutóbbi túrára 92 ország összesen 2 183 pályázója közül választották ki azt a 20 szerencsés jelentkezőt, akik 2019 áprilisában felfedezhették a Sarkkör csodáit. Idén két magyar résztvevő is volt közöttük: Varga Dávid több mint 55 ezer szavazattal lett Közép-Európa legnépszerűbb és a világ harmadik legtöbb szavazatot gyűjtő indulója, Kitlinska Anna pedig kreativitásának köszönhette győzelmét: a jelentkezéshez készített videója egy olyan budapesti minitúrát mutatott be, amely térképen a Fjällräven Polar logóját rajzolta ki.

Forrás: Fjällräven Polar 2017 – Highlights / Youtube.com

A pályázók idén november 14. és december 10. között tölthetik fel jelentkezésüket a Fjällräven Polar weboldalára, és ugyanebben az időszakban gyűjthetnek szavazatokat közösségi csatornáik, ismerőseik és egyéni megoldások segítségével. Bárki jelentkezhet, aki elmúlt már 18 éves, beszél angolul, és nincs olyan egészségügyi problémája, amely akadályozná a túra teljesítésében. A szavazatgyűjtés is egy fontos része a jelentkezésnek, hiszen minden régióból két versenyző indulhat, egy a közönség által leadott szavazatok, egy pedig a nemzetközi zsűri döntése alapján – olvasható a sajtóközleményben.

Forrás: Fjällräven Polar 2017 – Highlights / Youtube.com

Pályázni képekkel vagy rövid videóval lehet, amelyben a jelentkezőnek meg kell indokolnia, miért szeretne részt venni a túrán. A zsűri tagjai jellemzően a legkreatívabb, illetve legelhivatottabb pályázók indulását támogatják.

Mielőtt a túrázók nekivágnának a sarkköri expedíciónak, egy kétnapos tréningen vesznek részt Stockholmban. A felkészítés során megismerkednek a svéd gyártó felszereléseivel, valamint megtanulják, hogyan kell irányítani a kutyaszánt, hogyan készíthetnek ivóvizet a hóból, és hogyan védekezhetnek az extrém hideg ellen. Minderre azért is szükség van, mert a résztvevőknek nem csak magukról kell majd gondoskodniuk, hanem azokról az alaszkai és szibériai husky szánhúzó kutyákról is, akik végig segítik őket a 300 kilométeres út megtételében. Az eddigi résztvevők véleménye szerint ezen a közös próbatételen olyan dolgokat élhetünk át, amikről eddig álmodni sem mertünk. Aki tehát érzi magában az erőt és a vágyat, annak mi is drukkolunk majd!