Let’s travel together.

Ti meddig mennétek el egy jó fotóért?

A Hanoi városában élő és ide látogató szelfi-rajongóknak és influenszereknek meglett a legújabb vasúthoz kapcsolódó fotós helyszínük, miután nemrég lezárták azokat a közkedvelt, de illegális kis kávézókat, amik az óváros „vasút utca” elnevezésű utcájában várták a fotózó turistákat. A „Train Street” egy vékony utca, ami teljesen normálisnak tűnik egészen addig, míg a semmiből fel nem bukkan és keresztül nem robog rajta az itt közlekedő vonat. A kávézókat 2019. október elején zárták be, mivel az egyik nap annyi turista nyomult be a sínek mellé, hogy a szerelvények vészfékezést kellett végrehajtania.

Forrás: Quang Nguyen Vinh / Shutterstock

Ezek után az új helyszín a Long Bien Bridge lett, amit 1899 és 1902 között építettek és a hanoi emberek kitartását szimbolizálja. A híd terveit az a Gustave Eiffel készítette, akinek az Eiffel-tornyot is köszönhetjük. A hidat sok bombázás érte a vietnami háború idején, amit Vietnamban amerikai háború néven ismernek, de ennek ellenére ma is hatalmas forgalmat bonyolít le.

 

Vonatok, mopedek, biciklisek és gyalogosok közlekednek rajta napi rendszerességgel. A gyalogos részt kerítéssel választották el a vasúti és motoros sávtól, de a fotóhajhászok még így is (a nők magas sarkúban és nyári ruhában) átmásznak a vasúti sín közepére, hogy a legjobb fotót lőhessék – olvasható a Lonely Planet cikkében.

Ez még egy szerencsésebb fotópont – Shutterstock.com

Egyelőre még nem tudni, hogy itt a Long Bien hídon is be kell-e majd vezetni erősebb biztonsági intézkedéseket, de nem lehetetlen ha a fotózkodók ugyanúgy figyelmen kívül hagyják a biztonsági előírásokat, mint a „Train Street” esetében.


Újabb szerencsétlen baleset történt szelfizés közben

A hétvégén. 2019. november 16-án érkezett a hír, hogy egy francia turista életét vesztette Thaiföldön, miközben Ko Szamuj szigetén, egy vízesés szélénél készített szelfit. A férfi a fotózás közben megcsúszott és belezuhant a Na Mueang 2 nevű vízesés szakadékába. Sajnos a mentőalakulatok sem tudtak már rajta segíteni, mivel több óra kellett ahhoz, hogy elérjék a nehezen megközelíthető helyet, ahova zuhant. A terület egyébként rendkívül csúszós és meredek, és nem ez az első baleset, ami itt történt. Tavaly júliusban egy spanyol turista halt meg ugyan ennél a természeti látványosságbál – olvasható az Origo oldalán.