Let’s travel together.

Tökéletes túrafelszerelés autós kirándulóknak

Bár a természetjárás egy ideje növekvő népszerűségnek örvend, a Covid-járvány óta tömött erdőszéli parkolók arról árulkodnak, hogy 2020-ban döntött meg végképp minden csúcsot ez az időtöltés, mivel egy olyan évben nyújtott lehetőséget kalandok megélésére, amikor sokaknak az is kihívást jelentett, hogy rövid időre elhagyják otthonaikat.

Éppen ezért a terepjárásról és a megbízhatóságról egyaránt híres Toyota a közelmúltban megrendezett SEMA tuningshow-n egy kirándulóknak szánt exkluzív utánfutót is bemutatott, amelyet túrázásra és egyedi járművek építésére szakosodott cégekkel közösen fejlesztett ki. A TRD-Sport Trailer kreatív, táborozást megkönnyítő tanulmány lehetővé teszi a szárazföldi felfedezőknek, hogy bárhol a vadonban, pillanatok alatt felállítsák a táborhelyüket, amely azt követően szinte minden tekintetben otthoni kényelmet kínál számukra.

A TRD-Sport Trailer ötletének története akkor kezdődött, amikor Bob Kupina, a Toyota észak-amerikai kutatás-fejlesztés részlegének vezetője egy Toyota Tacomából készített utánfutót látott az Overland Expo WEST kiállításon, Arizonában. Kupina és csapata ebből az alapötletből indult ki, ezután a Motorsports Garage szakértőit bízták meg, hogy a koncepciót továbbfejlesszék.

Úgy vélték, hogy a Tacoma pickup platója tökéletes alapot jelent az utánfutóhoz, mivel nem csak stílusosan, autószerűen végződik, de masszív, jó minőségű és sok helyet kínál, ami lehetővé teszi, hogy a szükséges túrafelszereléseket akár extrém helyekre is eljutassák. Kupina elképzelése az volt, hogy a lehető legtöbb kényelmi berendezés beépítésével tökéletesen kihasználják a rendelkezésre álló teret, ügyelve arra, hogy alacsonyan legyen a súlypont, és megmaradjon a jó terepjáró-képesség is.

A terepgumikon gördülő utánfutó különlegességei közé tartozik az ollós emelőszerkezet, amely egy sík felületet emel ki a plató tetejéből. Ez a kihajtással megduplázható méretű, merev lap adja az alapját a Yakima által szállított négyszemélyes sátornak, amelyet egy kihajtható teleszkóp-létrán át lehet megközelíteni. A talajtól való távolság a vadállatok és a sár ellen is védi a sátorban pihenőket, akiknek így az egyenetlen talaj sem rontja el a pihenését.

Az egyedi utánfutó felszereltségének része még a nap ellen védő ponyvatető, a horgászbottartó, az egyedi kialakítású, függönnyel elválasztott WC és zuhanyzó, a szemeteskuka, a vízmelegítő, a Yamaha generátor, a nagyteljesítményű akkumulátor, a 60 literes ivóvíz- és az 57 literes szennyvíztartály, valamint a fiókszerűen kicsúsztatható hűtőszekrény, mosogató és a gázzal üzemelő tűzhely is.

Ezek mellett a TRD-Sport Trailer még olyan létfontosságú kültéri eszközöket is tartalmaz, mint a kempingszékek és -asztalok, a hálózsákok, a horgászbotok, a hálók, a lámpák, a túrabakancsok, a gumicsizmák, a bögrék és evőeszközök, valamint a főzéshez szükséges edények. Az alacsony fogyasztású, de nagy fényerejű LED világítás képes megvilágítani a táborhely környezetét is, ha viszont kevesebb fényre lenne szükség – például alváshoz vagy a csillagos ég vizsgálatához –, akkor a rugalmasan hajlítható, feltekerhető Yakima LED csíkok jelentik a megoldást.